Autor Wątek: Toyota RAV-4 II D4D Prośba o pomoc w ocenie samochodu  (Przeczytany 1377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawełA

• Prawie Toyot
Toyota RAV-4 II D4D Prośba o pomoc w ocenie samochodu
« dnia: 11 Maja 2016, 19:37:11 »
Witam,

Zainteresowała mnie Toyota RAV-4 II D4D,

http://tutoauto.pl/osobowe/toyota/toyta-rav-4-ii-d4d-21-000-pln-uzywany-129.html

tylko nie koniecznie wiem na co zwracać uwagę w tym modelu, a Wy bardziej znacie Toyoty niż ja, dlatego proszę o pomoc/ocenę

Czy ten przebieg ma szanse na bycie realnym (220,000 km) ja samochód z 2003r? Co prawda nie ma zdjęcia licznika ale sprzedawca zapewnia mnie przez tel że taki jest.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam,

Paweł

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota RAV-4 II D4D Prośba o pomoc w ocenie samochodu
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maja 2016, 22:08:06 »
Po pierwsze poznaj jego historię czy jest z polski czy ściągane,  jak ściągane to wpisz w wyszukiwarce "jaroslaw tomczak" napisz majla do niego to ci powie co masz mu wysłać i ci sprawdzi historie. Napewno vin i jakieś inne zdjęcia dokumentów. Zapłacisz jakieś 100zl ale pozwoli ci to nie nadziei się na powypadkowego trupa. Następnie jak wszystko będzie ok jak masz.blisko to jedz tym autem na diagnostykę komputerowa i do mechanika by to auto dobrze od.dołu obejrzał. Oczywiście jeszcze sprawdź szyby czy oryginalne, czy numery na szybach może nie identyczne ale choć czy są do siebie zbliżone. Oczywiście numery na pasach i zewnętrzne oględziny - szpary między blacharz muszą być równe. No i jeszcze czujnikiem lakieru przelec auto. Jak wszystko będzie ok to dopiero kupuj. Napewno z 200 lub300 zł musisz włożyc od siebie by to auto sprawdzić ale uwierz mi - teraz łatwo kupić trupa ciężko dobre auto

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Ps. Aha no i pamiętaj ze to diesel czyli musisz się liczyć z tym ze co jakiś czas będziesz.musiał wyzygac szmal na.naprawy typowo dislowskie
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2016, 22:10:15 wysłana przez igoor1983 »

Offline pawełA

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maja 2016, 22:19:14 »
"teraz łatwo kupić trupa ciężko dobre auto"

Ja to wiem, dlatego was pytam, dzięki za te informacje, ktoś ma jeszcze coś do dodania? trochę martwi mnie to że nie ma zdjęcia kierownicy, podobno po wytarciach można dojść, zanim tam pojadę chce wiedzieć że jest cień szansy że mam po co, pomóżcie, proszę.

Pozdrawiam,

Paweł

Offline wojciech333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maja 2016, 13:19:45 »
Poproś o podanie grubości lakieru każdego elementu(plus progi słupki).Spytaj kiedy wymieniany rozrząd.Przebiegu się nie dowiesz ale możesz go określić w przybliżeniu.Najważniejsza jest kondycja wtrysków,turbo i dwómasy.Jak to gra to brać.Pozdrawiam.(sprawdź z jakim przebiegiem był na przeglądzie)

Offline pawełA

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Maja 2016, 18:47:53 »
Ok, dzięki wielkie wam obu :)

Pozdrawiam,

Paweł

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl