Autor Wątek: Toyota RAV4 - nowy tłumik środkowy  (Przeczytany 2873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RYAN

• Toyot Leżący
  • *
Toyota RAV4 - nowy tłumik środkowy
« dnia: 14 Maja 2016, 10:18:15 »
Witam!
Chciałbym się doradzić Was odnośnie nowego tłumika. Wcześniejszy oryginalny był już w rozsypce i zdecydowałem się go wymienić, zmieniłem go na firmy Polmostrów ale wydaje mi się że samochód chodzi głośniej i nie jestem raczej z niego zadowolony. Teraz szukałem innego i znalazłem firmy bosal jednak jego cena to ponad 1000 zł, czy warto wg. was warto wymienić? Będzie różnica czy nie?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Toyota RAV4 - nowy tłumik środkowy
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Maja 2016, 11:53:25 »
Szukaj oryginału, bo żaden zamiennik nie będzie tak policzony i zawsze coś będzie nie tak, włącznie z tym, że nowy zamiennik rozsypie się szybciej niż używany oryginał.
3VZ.pl

Offline RYAN

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2016, 20:48:23 »
Problem jest właśnie taki że nie mogę nigdzie znaleźć oryginału :/ nie wiesz czy z innych modeli pasuje pasuje jakiś do silnika VVTI 152 km (2006 r.)

Offline Lenapawel

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca 2017, 12:21:07 »
Witam. Obecnie jestem wlasnie na etapie wymiany środkowego tłumika doRavki 2007r 2.0 benzyna +LPG. Oryginał sie rozsypał. Kupiłem pierwszy lepszy i chodzi jak auto sportowe (strasznie głośny). Pozniej wymieniłem na tego z Polmostrowa. Gość twierdził ze sprzedają ich mnóstwo i nie maja zadnych zwrotów. Rozmawiałem z nim kilka razy i generalnie wszystko mi wyjaśnił ale tez z drugiej strony nie pomógł niestety. Toyota w tym modelu ma innowacyjne rozwiazanie co do tego tłumika, człowiek z Polmostrowa twierdzi iż je skopiował. Tłumiki z Polmostrowa od września 2016 podobno są juz właściwie wykonane. Musze zobaczyć z którego roku jest moj, gdyż jest po prostu głośny niezależnie od prędkości czy obrotów. Dodatkowo tłumik końcowy to tylko pusta rura.
Dlatego wracając do sedna jedyne rozwiazanie to kupno używki, której niestety nigdzie nie moge dostać. Nowy w serwisie w Lublinie prawie 5 tys. Mogą jedynie rozłączyć na raty.
Gdyby ktos miał do zaoferowania taki tłumik to prosze o kontakt.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl