Autor Wątek: Co decyduje o czasie wyświetlania rozpoznanych znaków.  (Przeczytany 1059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
Cześć. Zastanawia mnie po jakim czasie znika rozpoznany znak drogowy przez "system rozpoznawania znaków drogowych". Od czego to zależy? Pzdr
Auris HSD:

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: Co decyduje o czasie wyświetlania rozpoznanych znaków.
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2016, 11:30:48 »
No właśnie, ciekawe pytanie. Moim zdaniem trochę to jest niedopracowane, bo jak odczyta znak ograniczenia prędkości to po przejechaniu skrzyżowania powinien on zniknąć, a tak się niestety nie dzieje. Powinien być dodatkowo rozpoznawany znak terenu zabudowanego - na to najbardziej liczyłem - niestety:(
Inna sprawa, że odczytuje znaki dotyczące ograniczenia masy pojazdu jako ograniczenie prędkości.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Co decyduje o czasie wyświetlania rozpoznanych znaków.
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2016, 12:56:24 »
Wydaje mi się, że zawsze znika ograniczenie jak na skrzyżowaniu wyraźnie zmienimy kierunek jazdy. Potwierdzam, że irytujące jest odczytywanie ograniczeń tonażu 5t jako ograniczenia prędkości. Zauważyłem też że potrafi błędnie odczytać ograniczenie w środku miasta w momencie wyprzedzania autokaru lub ciężarówki który z tyłu po lewej stronie ma naklejkę z ograniczeniem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl