Autor Wątek: Czujnik spalania stukowego i zawory ciśnieniowe.  (Przeczytany 5744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Czujnik spalania stukowego i zawory ciśnieniowe.
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Maja 2016, 11:46:53 »
W ECU masz opisane piny.

KNK idzie w białym lub przezroczystym, ekranowanym przewodzie, więc pomylić się nie da.
3VZ.pl

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Maja 2016, 22:12:01 »
Dopytam się o wyłączanie Egr'a sondy to wiem że w Rzeszowie wyłączając od 200 do 400zł w takiej cenie. Myślę że sensownie będzie kupić kabel ekranowany i z komputera wyprowadzić nowy przewód. Dodam że jestem 8 właścicielem tego auta w Polsce ;) i instalacja już była kradzione od nowa przez kogoś, więc z kolorami to różnie może być. ale myślę że jakoś sobie dam radę :)
Ps. U nas wyłączeniem sond itd. zajmują się tylko warsztaty od tuningu. Warto w takich pytać o rzeczy związane z komputerem.

Offline MiG25

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Maja 2016, 08:37:23 »
No u nas też :)
Tyle ,że każdy stwierdził , ze ECU do 3s-fe jest nierozpracowana jednostka , a uczenie sie jej sensu nie ma.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Maja 2016, 14:08:16 »
Mam Knk u mnie idzie czarnym przewodem bez widocznych dodatkowych kolorów, pasków itd. Zrobię potem rozpiskę wejść mojego komputera i dodam zdjęcia wraz z numerami.

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Maja 2016, 18:25:44 »
Oto komputer i podpisane piny, nie daje że są na 100% dobrze co do oznaczeń ponieważ na płytce niektóre były dosyć niewyraźne. Czujnik sprawny, do takiego wniosku doszedłem  ponieważ podaje napięcie podczas uderzeń nim.Zostalo mi kupić przewód ekranowany i wyprowadzić go osobno poza wiązką, ponieważ będzie to prostsze i mniej pracochłonne niż rozcinać wiązkę oraz demontowac kolektor dolotowy w poszukiwaniu przewodu.
https://drive.google.com/file/d/0B4WN41ASOaAIQlpUYW5uclpZYU0/view?usp=docslist_api
https://drive.google.com/file/d/0B4WN41ASOaAIaWdWSC1zeWx5Nmc/view?usp=docslist_api

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Czerwca 2016, 18:46:17 »
Zrobiony kostek przy kostce i wszytko elegancko działa, mocy ma nawet więcej, pewnie przez wymianę sondy. Wszystkim wielkie dzięki za pomoc i poświęcony czas! :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl