Autor Wątek: Zakup części do E 11  (Przeczytany 2487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Zakup części do E 11
« dnia: 14 Kwietnia 2005, 15:39:12 »
Mam pytanko.Zamierzam zrobic wymiane oleju,jednak to nie jest problem.Mam mozliwosc zakupu filtra oleju Filtrona do mojej okularki ale slyszalem ze warto dac pare  pln wiecej i kupic oryg japonski.Niby ma podwojna warstwe filtrujaca.Filtron robi pod Bemki Merchy i inne samochody oczywiscie i pod Toyki ale czy to prawda ze jednak ten oryg sie rozni na korzysc?Czy warto sie nad tym zastanawiac czy przeplacac?Kolejne pytanko.Jesli juz kupilbym filterek japonski to oryginalny to ten co na pudelku czerwonym ma napisy Genuine parts czy moze sa to tylko opakowanka z ASO T?Czy jak kupie w JC to bedzie to samo?I ostatnie pytanko.Czytalem ze mozna powolujac sie na numer klienta kupowac w Wawie czesci do japonczykow.Czy i ja moge jako klubowicz i dokladnie napiszcie co mam zrobic zeby nie dac dupki?;-)))Poza tym..jakie filterki kupujecie?Czy az tak sie przejmujecie?Owszem rozumiem ze f powietrza to akurat kupuje tanszy bo az tak nie jest istotny wg mnie i jest oryginalny sporo drozszy ale uwazam ze silnik jest duzo wazniejszy jesli chodzi o olej, bo moze ktos mi zarzucic ze f pow to nic takiego a wiele od niego zalezy.Tu decyduje tez kwestia warunkow jazy ale..ja po polach nie latam i na Slasku nie mieszkam :-))).Pozdroweczki koledzy....
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2008, 14:58:00 wysłana przez Janmor »

tco_tm

• Gość
Zakup czê¶ci do E 11
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:07:45 »
Ja uwazam, ze te filtry sa zblizonej jakosci. Mam natomiast odmienne zdanie, co do traktowania filtra powietrza inaczej niz filtra oleju. Pomijajac zupelnie fakt przepustowosci filtra powietrza, to klaki z samego filtra, jak i pyl, ktory przedostaje sie przez filtr, robia na silniku calkiem istotne wrazenie.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Zakup czê¶ci do E 11
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2005, 14:24:14 »
Wczoraj kupilem w Nippon car przy radzyminskiej filterki: oleju za 14 pln i powietrza za 35 pln.Jesli ktos chce znac ceny do e11 : f. antypylkowy 70 pln, rozrzad w sumie-pasek,napinacz-Koyo,rolka-Koyo,2 uszczelniacze w sumie za 315 pln,rozrzad Mitschuboshi czy jakos tak,pasek klinowy do mojej 20 pln,pasek do alternatora przy wspomie ale braku klimy 34pln.F.paliwa-39 pln podobno zmienia sie co 30 kkm a u mnie jest juz 101 kkm :-)))wiec wymienie.Zaroweczek nie maja na stanie do kokpitu...ale gosc ma znajo i jak dam na wzor to takie mi sciagna.Tarcze do mej maja za 115 pln za sztuke chyba i klocki jakies miekkie niby dobre za 56pln.Wcz zajrzalem do zarowek podsw regulatory nawiewu itp i chyba penseta bede wymieniac bo nijak nie moglem rozkrecic panelu.Poza tym zaczelo padac i za duzo nie myslalem ale wiem ze 2 juz padly i wiem gdzie sa :-))).

slawomirm

• Gość
Zakup czê¶ci do E 11
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2005, 02:11:50 »
lookita: nie wiem jakie masz paski,ale jak ja wymienialem to rozrzad(pasek) G-tech,a pozostale odradzali mi jc bo sie szybko rozciagaja (ok. 1-2 kkm),simeringi koniecznie oryginaly,bo inaczej za 10-20 kkm znow bedzies zmusial wymieniac, na klockach bym nie oszczedzal,a tarcze lepiej zeszlifowac oryginaly(jesli jest z czego)

pozder

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl