Autor Wątek: Zbiornik paliwa od Yarisa  (Przeczytany 2641 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luk3

• Toyot Leżący
  • *
Zbiornik paliwa od Yarisa
« dnia: 07 Lipca 2016, 08:27:32 »
Witajcie!

Orientuje się ktoś czy do Verso wejdzie plastikowy zbiornik ze zwykłego Yarisa francuza? Na japan parts sprawdziłem, że metalowy jest ten sam w obu. Wiem, że do zwykłego wchodzi tylko z przewodami trzeba powalczyć. Mój niestety zaczyna cieknąć. Dzisiaj w garażu mała tłusta plama pod zbiornikiem i od jakiegoś czasu czuć było zapach benzyny rano...

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Zbiornik paliwa od Yarisa
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lipca 2016, 12:09:04 »
tłusta plama

zapach benzyny

To sie kupy nie trzyma.
Sprawdz czy nie cieknie ci rura wlewowa - to najczestsza przyczyna wyciekow w YV.

Offline Luk3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lipca 2016, 19:46:25 »
Niestety zbiornik... Kupiłem plastikowy z pompą - może się uda podmienić. Zaryzykuję. Myślę, że to lepsza opcja niż 550 zł za nowy zamiennik.

Offline Luk3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lipca 2016, 20:21:45 »
Udało się! Sam zbiornik pasuje idealnie. Trochę zabawy jest z przełożeniem przewodów giętkich, trzeba zostawić stare wyprofilowane do metalowego zbiornika, ale do zrobienia. W miejscu złączek z metalowymi przewodami układają się idealnie. Rury gumowe idące z wlewu nie pasują. W plastikowym są szerzej rozstawione króćce przez co wąż gumowy od odpowietrzenia jest na styk (powinien być 2 cm dłuższy żeby było idealnie) a od wlewu trzeba z 8 - 10 skrócić. Myślę, ze dałoby się również wywalić metalowe rury idące do wlewu i zastąpić z yarisa fr. Na pierwszy rzut oka mocowanie i długość ta sama...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl