Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Prius
(Moderator:
fazibazi
) »
Wątek:
Lusterko Prius III
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Lusterko Prius III (Przeczytany 1706 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pjotrekb
Początkujący
Lusterko Prius III
«
dnia:
24 Lipca 2016, 09:45:44 »
Witam wszystkich serdecznie
Mam Priusa III z 2010 roku i muszę wymienić pęknięte lewe lusterko. Mam wersję bez podgrzewanych lusterek, nie składają się automatycznie. I tutaj pytanie: czy potrzebuję wersję 7-pin czy 9-pin. Na chłopski rozum pewnie 7-pin, ale nie jestem pewny ;-)
Pozdrawiam
RASTERM.PL
Toyot Leżący
Odp: Lusterko Prius III
«
Odpowiedź #1 dnia:
04 Sierpnia 2020, 09:48:42 »
Witam,
Mam podobne pytanie, Prius III 2010r, uszkodzone lewe lusterko (regulacja, kierunkowskaz, podgrzewanie) - nie mam funkcji samo-zamykania. Czy muszę kupić wersję 7 pin czy 9 pin?
Pompy Ciepła
www.rasterm.pl
Hex
Toyot Pełzający
«
Odpowiedź #2 dnia:
04 Sierpnia 2020, 18:02:01 »
Sprawdź ile masz kabli w lusterku, jeżeli jest zniszczone i do wymiany, to i tak już bardziej nie narozrabiasz
Podważasz zwierciadło od dołu aż wyskoczy z zaczepów, górną część jest wsuwana, więc wysuwasz całość w dół. i widać ile kabli idzie ze stopki.
Ja mam tylko takie niewyraźne zdjęcie, ale widać na nim 7 kabli. Dwa grzanie, trzy regulacja, i dwa kierunkowskaz. Tylko te trzy do regulacji mi nie pasują, ale mowię słabe zdjęcie, bo co innego miało pokazywać.
Jeżeli jutro przyjdzie do mnie folia do oklejania, to wieczorem będę to demontował ponownie, mogę sprawdzić.
Zdjęcie:
https://share.getcloudapp.com/5zuGmqov
https://p28.f0.n0.cdn.getcloudapp.com/items/5zuGmqov/lusterko.jpg?v=5922aec0c88dfbd3291ae90e491d5434
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»
.: GARAŻ :.
»
Prius
(Moderator:
fazibazi