Na stronie japanparts.eu po numerze vin podają Denso K16R-U11, które brać ktoś się oriętuje?
Cześć, ja mam Yaris Verso 1.3 63kW z 2000r z LPG i świece wsadzam zawsze Denso K16TT. Jak będziesz zakładał gaz to nie daj się namówić na irydowe za 200 pare zł komplet bo to bez sensu. Ja do siebie raz takie kupiłem po czym po 20tyś km poszły do śmieci (a miały wytrzymać chociaż z 50-70tys). Teraz profilaktycznie u siebie wymieniam co 10-15tyś na standardowe K16TT za 30zł komplet.
Jeśli chodzi o instalację gazową do Yaris Verso to polecam, też zanim założyłem naczytałem się o wypalaniu gniazd zaworowych itd. Ja zagazowałem autko przy przebiegu 130tyś, obecnie mam 195tyś i nie mam z nim żadnych problemów. Przy 180tyś były sprawdzane luzy zaworowe i wszystko było ok, nie potrzebna była regulacja.
Moja instalacja to AGC Compact, do tego wtryski Hana, reduktor Tomasseto, butla w kole zapasowym (niestety 35l z czego 27l można zatankować)- od samego początku bezawaryjna. Oczywiście na bieżąco robię wymagane przeglądy co 10tyś km, wymiana filtrów itd.
Jeśli chodzi o średnie spalanie LPG to moja średnia wynosi 9,2l/100km (średnia z kilkudziesięciu tankowań zapisywanych w Fuelio na androidzie), jeżdżę głównie po mieście (Wrocław) i raczej dynamicznie.