Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437819 razy)

Arst

• Gość
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #840 dnia: 24 Sierpnia 2018, 14:57:46 »
Wczoraj odebrałem swoją RAVkę, ale ten "związek" zaczął się od zgrzytu.
W drodze z salonu, tuż przed domem zauważyłem, że Energy Monitor na głównym ekranie nie działa (żadnych animacji przepływu energii, brak stanu baterii), natomiast ten uproszczony między zegarami działa OK. Druga kwestia to niedziałające przyciski od sterowania radiem na kierownicy, vol +/-, up/down, mode - kompletny brak reakcji (natomiast samo radio działa OK).
Zakładam, że jakaś wtyczka od CANa jest poluzowana lub nie wpięta, pewnie jakaś pierdoła, no ale pierwsze wrażenie mocno zepsute <zolta>.

A i wydaje mi się, że bateria w kluczyku na dzień dobry jest słaba, bo jak mam go w kieszeni to w odległości 0,5m od drzwi już go nie wykrywa (muszę niemal przytulić się do auta).

Wczoraj odbiór, a w poniedziałek będzie pierwsza wizyta w ASO. Nie tego się spodziewałem... :wallbash:

A tak poza tym - cytując klasyka - "w sumie wóz na medal" :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=tfCqAN9KpMM

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #841 dnia: 25 Sierpnia 2018, 08:11:05 »
Wczoraj odebrałem swoją RAVkę, ale ten "związek" zaczął się od zgrzytu.
W drodze z salonu, tuż przed domem zauważyłem, że Energy Monitor na głównym ekranie nie działa (żadnych animacji przepływu energii, brak stanu baterii), natomiast ten uproszczony między zegarami działa OK. Druga kwestia to niedziałające przyciski od sterowania radiem na kierownicy, vol +/-, up/down, mode - kompletny brak reakcji (natomiast samo radio działa OK).
Zakładam, że jakaś wtyczka od CANa jest poluzowana lub nie wpięta, pewnie jakaś pierdoła, no ale pierwsze wrażenie mocno zepsute <zolta>.

A i wydaje mi się, że bateria w kluczyku na dzień dobry jest słaba, bo jak mam go w kieszeni to w odległości 0,5m od drzwi już go nie wykrywa (muszę niemal przytulić się do auta).

Wczoraj odbiór, a w poniedziałek będzie pierwsza wizyta w ASO. Nie tego się spodziewałem... :wallbash:

A tak poza tym - cytując klasyka - "w sumie wóz na medal" :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=tfCqAN9KpMM

To fabrycznie nowy samochód czy jakieś demo? W sumie nie ważne jakie jeź do tego salonu i niech naprawi.

Arst

• Gość
« Odpowiedź #842 dnia: 25 Sierpnia 2018, 15:39:01 »
Tak, miał być fabrycznie nowy, rok modelowy 2018, wersja Prestige 4x4 HSD. Zamówiony pod koniec czerwca, miał być we wrześniu, ale niby w cudowny sposób dotarł szybciej. Nie widać jakiegokolwiek zużycia, jakby to miał być demo car.

Ja rozumiem, że takie błędy się zdarzają na produkcji, ale tutaj dealer się nie popisał. W ogóle sposób wydania auta i podejście do klienta mocno średnie.

A wracając do samego auta - ogólnie super! Ta cisza podczas spokojnego toczenia po mieście - bezcenna  <taniec>. O wadach/zaletach na razie nie piszę, bo mam dopiero 72km przejechane...

Offline Wojteksw

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #843 dnia: 25 Sierpnia 2018, 16:55:54 »
A może dokładali w ASO alarm dodatkowy i nie podłączyli wszystkich kabli dokładnie przy montażu, dlatego coś nie działa jak trzeba.
Jednak sprzedawca powinien dokładnie sprawdzić auto przed wydaniem, to źle świadczy o tym salonie, warto wiedzieć gdzie trafiają się takie przypadki.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #844 dnia: 30 Sierpnia 2018, 00:28:13 »
No właśnie i powinien jak najszybciej zgłosić awarię.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #845 dnia: 30 Sierpnia 2018, 08:52:15 »
My Toyota is Fantastic :)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #846 dnia: 30 Sierpnia 2018, 17:11:26 »
na zdjęciach wygląda na przestylizowaną, ciekaw jestem wrażeń na żywo. na jakiej platformie to będzie?

Offline Hiker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #847 dnia: 30 Sierpnia 2018, 19:21:00 »
z zewnatrz udana mieszanka lexusa nx i tiguana (tylne swiatla). ergonomia poprawiona: https://m.youtube.com/watch?v=W28rWNitQXU

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #848 dnia: 30 Sierpnia 2018, 20:45:06 »
na zdjęciach wygląda na przestylizowaną, ciekaw jestem wrażeń na żywo. na jakiej platformie to będzie?

Modułowa TNGA w wersji K tak jak nowe Camry, Avalon i ES. Na pierwszych zdjęciach mi się nowa RAV nie podobała ale po tych filmikach jestem coraz bardziej na tak. Widać, że Toyota dużo zainwestowała w ten model, w końcu to od ładnych kilku lat najlepiej sprzedający się samochód w USA nie licząc pick-upów. Przegoniła już sprzedażą Camry, a ceny tych modeli są bardzo zbliżone; $28-32 tys za wersje hybrydowe. Camry pozostaje najlepiej sprzedającym się sedanem. Droga jaką przeszła Ravka od funcara pierwszej generacji jest niesamowita..

https://www.businessinsider.com/best-selling-cars-and-trucks-in-us-2017-2018-1?IR=T
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2018, 21:32:08 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #849 dnia: 05 Września 2018, 18:11:07 »
w sensie stylizacji mam mieszane odczucia. wiadomo że do wszystkiego można się przyzwyczaić, jednak tutaj jakby styliści byli trochę niedojrzali; przy xc60 czy choćby tiguanie auto wygląda śmiesznie..
nowa platforma też oznacza rewolucję, więc z bezawaryjnością w początkowym okresie będzie przeciętnie; do tego nowy napęd 2.0. w tak ważnym modelu to spore ryzyko dla toyoty; niechybnie z obecnym doszli do ściany..

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #850 dnia: 08 Września 2018, 12:04:36 »
Ja nie potrafię powiedzieć, że jest ona ładna... W obecnym modelu jakoś to wszystko do siebie pasuje, nawet w nowych awangardowych lexusach ale tu... Jak dla mnie jakiś misz masz
Zastanawia mnie również dlaczego jeszcze Europa milczy, tyle już czasu upłynęło od premiery i pierwszych zdjęć a tu dalej cisza, może ten kwadraciak do nas nie trafi  :-P

« Ostatnia zmiana: 08 Września 2018, 12:07:56 wysłana przez Luki S »

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #851 dnia: 08 Września 2018, 12:23:36 »
Może wróciła moda na  kanciaste karoserie?

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #852 dnia: 08 Września 2018, 15:36:45 »
Moda nie moda, ta stylistyka bardziej do Hondy mi pasuje niż do Toyoty. Tak jak zawsze RAVka była przyjemnym stylistycznie autem tak tu kogoś poniosło  :thumbdown: Obstawiam, że tą stylistyką sukcesów sprzedaży nie osiągnie, przynajmniej w Europie gdzie ludzie są raczej wybredni...
Ale to moje zdanie bo gusta są różne ;)
Jednego czego nie potrafię zrozumieć w projektowaniu nadwozia w dzisiejszych czasach to czemu w RAV4 nie potrafią wpasować rury wydechowej w zderzak jak robi to reszta świata ??!! Ta rura w RAV4 IV to jakaś pomyłka, tak się robiło w latach 80... Nawet w najnowszej są na wierzchu... Sorry, ulepszyli... nałożyli chromowaną końcówkę..  <zalamka> :czerwona:
« Ostatnia zmiana: 08 Września 2018, 15:44:57 wysłana przez Luki S »

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #853 dnia: 08 Września 2018, 19:05:52 »
czemu w RAV4 nie potrafią wpasować rury wydechowej w zderzak jak robi to reszta świata ??!! Ta rura w RAV4 IV to jakaś pomyłka, tak się robiło w latach 80..
Taka rura wydechowa, jest dobrym rozwiązaniem dla tych, którzy jeżdżą po terenie mokrym, wodnistym czy narażonym na powodzie i podtopienia.  :cool:

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #854 dnia: 09 Września 2018, 07:50:58 »
Dla mnie za zbyt dużo ostrych kątów co mnie nie spodobało nadkola jakby z galaktyki wzięli. Plus to że fajnie są dwa kolory jak na zdjęciu z czarnym dachem to już moda w przyszłości. Nowsza Honda Crv wypada niebo lepiej z wyglądem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl