Autor Wątek: Wymiana tylnych amortyzatorów Auris  (Przeczytany 1824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piterbmw31

• Prawie Toyot
Wymiana tylnych amortyzatorów Auris
« dnia: 18 Sierpnia 2016, 19:33:08 »
Pytanko Brzmi czy może ktoś pomóc właśnie zakupiłem tylne amorki i potrzebuje jakieś porady jak się do tego zabrać a nigdzie nie znalazłem możliwości zdjęć, może z was ktoś juź działał to może by podpowiedział co i jak... Rozebrałem w środku tapicerkę ale chyba zacząłem nie od tej strony bo ogólnie nie da się go od góry odkręcić bo się obraca no chyba że ktoś ma klucz na powietrze ale w warunkach domowych to trochę ciężko... Proszę o jakąś podpowiedź jak się za to zabrać bo lubię majsterkować...

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wymiana tylnych amortyzatorów Auris
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2016, 22:33:00 »
Podnosisz sobie auto na podnośniku takim jak masz na wyposażeniu, odkręcasz i zdejmujesz koło oraz dolną śrube mocującą amortyzator (nie trzeba kluczem pneumatycznym). Następnie chwytasz kombinerkami tę węższą górną część amortyzatora co by się nie obracała przy odkręcaniu górnej śruby znajdującej się w bagażniku. Przy montażu nowego amortyzatora kombinerek już nie używasz. Roboty na max godzinkę.

Offline piterbmw31

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Września 2016, 08:29:26 »
Dzięki kolego.. Tak właśnie zrobiłem tylko tą śrubę na dole to trzeba mieć pary żeby odkręcić... ale amorki są już na swoim miejscu..

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2016, 08:52:54 »
amorki są już na swoim miejscu..

A jakie kupiłeś (i za ile sztuka) ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl