Autor Wątek: camry 2,2 1999 brak podświetlenia wnętrza i niedziałający zegar.  (Przeczytany 1307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
Podczas wyjmowania żarówki od podświetlenia wnętrza zrobiłem prawdopodobnie zwarcie i przestał działać mi zegar wraz z podświetleniem koło lusterka wstecznego. Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem miernikiem i niby sa ok. Jest ktoś w stanie podesłać mi schemat bezpieczników do tego auta, lub podpowiedzieć mniej więcej gdzie powinienem szukać? Wiem tylko o dwóch miejscach gdzie są bezpieczniki mianowicie koło akumulatora i koło rączki od podnoszenia maski. Nie działają mi również halogeny przednie. Z góry dziękuje za pomoc.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: camry 2,2 1999 brak podświetlenia wnętrza i niedziałający zegar.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2016, 13:45:15 »
FOG, GAUGE, CIG
3VZ.pl

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Sierpnia 2016, 10:54:51 »
Dzięki za pomoc lecz przepalił się bezpiecznik DOME, halogeny najprawdopodobniej maja spalone żarówki lub uszkodzona wiązkę bo FOG jest sprawny.

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Września 2016, 15:33:34 »
Wie ktoś może od czego jest wielki kwadratowy bezpiecznik o oznaczeniu T-STK pytam ponieważ gdy go wyjąłem okazało się ze nie ma on jednego pinu w skrzynce bezpieczników i chciałbym wiedzieć czy to fabryczne i bezpiecznik jest bezużyteczny czy "ktoś tam już był".Chciałbym wymontować fotel kierowcy ponieważ ma lekki luz przód tył i jak się okazało wypadł jeden sworzeń z prawej strony.
Nie chce uszkodzić poduszek czy wystarczy odpiąć akumulator na czas demontażu a później go podłączyć gdy wszystkie kostki zostaną podpięte? Nie działa mi tez podgrzewanie foteli (gdy kupiłem auto okazało się ze włączniki były całkiem odpięte) gdzie szukać przyczyny i czy w ogóle da się to naprawić?
 Z góry dziękuje kolegom za pomoc.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Września 2016, 01:12:13 »
Tak ma być - nie odpowiada za żaden obwód w tej specyfikacji.

Odpinasz aku, czekasz 2min i dopiero się bierzesz za odpinanie wtyczek od poduch.

Grzanie: sprawdź maty.
3VZ.pl

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Września 2016, 17:08:42 »
Jak sprawdzić maty? rozumiem ze na krótko pod 12v jak znajdę przewody zasilające?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl