Autor Wątek: Auris 1.6 D-4D  (Przeczytany 32888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Thing

• Gość
Odp: Auris 1.6 D-4D
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2016, 07:51:47 »
Tylko od takich ludzi jak Ty kupować używki :) Pod warunkiem że dbasz chociaż trochę o to.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Listopada 2016, 12:05:39 »
dbam o samochody, problem w tym ze zazwyczaj samochody sprzedaje do salonu kiedy zamawiam nowy samochód co potem się z nimi dzieje nie mam pojęcia
jeden tylko samochód dałem szwagrowi żeby spłacił sobie ostatnia ratę i jeździ nim przez ostanie 6 lat po mnie bez problemów :) jeszcze mu przeglądy porobiłem przed "przekazaniem" bo się chłop nie zna zabardzo ;)

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Listopada 2016, 15:26:37 »
Samochod odebrany ... zaczynamy  :cool:

Thing

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Listopada 2016, 13:28:58 »
Czekam z niecierpliwością na opis wrażeń z jazdy
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2016, 13:40:07 wysłana przez Thing »

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Listopada 2016, 18:57:16 »
zrobilem jakies 160 km i moge powiedziec ze silnik jest dosyc zwawy ale po dzisiejszej jezdzie pokazal mi 6l na komputerze wiec szalu nie ma zobaczymy co dalej

Thing

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2016, 14:09:59 »
Jaki wyczerpujący opis. Hehe ;)

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Listopada 2016, 18:27:56 »
PO pierwszym TYGODNIU >>>
przejechane 400km i jest polowa baku, nie bede sie wypowiadal na temat spalania poniewaz samochod ma wlasnie przejechane tylko 415 km i to nawet nie pierwszy caly bak.

co do samego samochodu to moge powiedziec ze jest nie najgorzej  - samochod prowadzi sie calkiem przyjemnie i naprawde czuć zapas mocy pod noga (mimo ze tylko 110KM jednak NM robia swoje), praca silnika troche glosna na wolnych obrotach jak to diesel ale za to w czasie jazdy przywzoicie cicho,
musze tez pochwalic ogolne wykonanie i spasowanie samochodu, bo pod tym wzgledem nie mozna powiedziec zlego slowa,

co do electroniki to mowiac szczarze troche Toyota poszla po bandzie  - mogli to lepiej rozwiazac, tzn: rozpoznawanie znakow dziala jak chce i kiedy chce (w poprzednim samochodzie kamera byla bardziej czola i wspolpracowala z sat nav wiec jezeli jechalem droga na ktorej nie bylo znakow ale byl teren zabudowany predkosc mialem i tak wyswietlona na zegarach), nastepna rzecz to samo podswietlenie na ktore nie mamy do konca wplywu tzn znowu mozna je ustawic ale tylko do wlaczonych swiatel a na DRL jest jak jest ...
co do radia to znowu antena dziala tak sobie na DAB tzn wyglada ale zasieg ma sredni,

podoba mi sie generalnie oswietlenie przyzadow w nocy i fakt ze sa wszystkie szyby automatyczne (teraz to rzadkosc, bo z jakiegos powodu producenci postanowili na tym zaoszczedzic),

generalnie samochod jest na TAK i powoli zaczynam sie do niego przyzwyczajac - mam nadzieje ze bedzie sie sprawowal bezproblemowo

a jeszcze jedno instrukcja obslugi to calkowita pomylka ! 1/3 ksiazki to informacje o "niebespieczenstwach" ale zeby cos bylo jasno pokazane co i jak ustawic / przestawic ?! - do tego trzeba pobrac PDF ze strony Toyoty ktory mowiac szczerze  tez nie do konca podaje szczegoly

mam nadzieje ze to jest troche bardziej obszerny opis moich obserwacji  :beer:

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Listopada 2016, 21:54:01 »
System rozpoznawania ograniczeń prędkości notorycznie odczytuje naklejki dopuszczalnej prędkości z wyprzedzanych autobusów 😄

Jak po przejechaniu 400 km wskaźnik pokazuje połowę zbiornika nie spodziewaj się że przejedziesz drugie tyle.  Za jakieś 200 km zapali się rezerwa.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Listopada 2016, 16:56:57 »
nie zalwazylem ale moze przez to ze nie jezdze duzo po miescie  :o

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Listopada 2016, 17:56:52 »
Draco, jaki masz kolor ?

Bronze platinium (1G2) ?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Listopada 2016, 19:32:10 »
tak dokladnie 1G2  - nie bylem pewien (namowil mnie sprzedawca), ale teraz jestem bardzo zadowolony wyglada super
wrzuciłem pare zdjec do galerii lub zobacz sobie na moim instagramie jak chcesz  :)

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Listopada 2016, 20:43:20 »
tak dokladnie 1G2  - nie bylem pewien (namowil mnie sprzedawca), ale teraz jestem bardzo zadowolony wyglada super

No to się cieszę że jesteś zadowolony :-)
Mam nadzieję, że ja też będę  :good:
Żona najpierw chciała czarny (czy jakaś tam odmiana) ale ja się nie zgodziłem  :thumbdown:
Wolałem jakąś tam odmianę srebrnego (żona się nie zgodziła bo "srebrny już mieliśmy"  :cheesy: )
No i stanęło na tym bronzie.

By the way - zobacz jaki masz czynnik chłodniczy w układzie klimy (naplepka pod maską).
Ten "starodawny R134a czy ten "nowoczesny" łatwopalny.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Listopada 2016, 21:18:46 »
color jest naprawde ladny, na marginesie ja tez zawsze mialem czarne lub ciemne samochody i teraz tez zastanawialem sie nad Deep Titanium ale nie podobal mi sie  ... wiec jest 1G2

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Listopada 2016, 21:28:07 »
Ten "starodawny R134a czy ten "nowoczesny" łatwopalny.
tanio to już było :-)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Listopada 2016, 21:53:22 »
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl