Autor Wątek: Auris 1.6 D-4D  (Przeczytany 32949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Auris 1.6 D-4D
« Odpowiedź #120 dnia: 02 Lutego 2017, 22:08:47 »
Nissan QQ: cztery kamery, widzenie martwego pola, wykrywanie przechodniow, rozpoznawanie znakow (ciagle synchronizowane z SATNAV ), czujniki parkowania ... itd to tylko czesc systemow w marce teoretycznie nizszej od Toyoty  :embarassed: *czujniki jak i kamery uruchomiaja sie po wrzuceniu wstecznego biegu lub jedynki, do predkosci 5-10km/h (proste rozwiazanie a skuteczne), *system martwego pola dziala caly czas (te same czujniki), kiedy rozpozna przeszkode zbyt blisko bokow samochodu do okolo 50km/h uruchomia kamere boczna i ostrzegawczy sygnal dzwiekowy - system moze uratowac cie od wymiany lusterka ktore jest bardzo kosztowne, *rozpoznawanie znakow  - znaki pokazane sa caly czas na ekranie miedzy zegarami, jezeli ich nie ma na drodze lub sa niewidoczne zczytywane sa z NAVI, *wykrywanie przechodniow to kumulacja czujnikow parkowania, martwego pola (dlozszy zasieg) i kamer - podczas cofania lub powolnej jazdy do przodu po wykryciu poruszajacych sie obiektow z tylu lub przodu samochodu prostopadle do samochodu, pojawia sie dodatkowa informacjia na ekranie kamery z komunikatem dzwiekowym mozna ? mozna ! to wszystko w standardzie w najwyzszej wersji TEKNA ... ja jednak mam najwyzsza opcje Toyoty i nie moglem nawet za doplata doposazyc w te wszystkie systemy samochodu !!!

Hmm, w Aurisie Hybrid Prestige mam większość z powyższych... są czujniki parkowania tył+przód+bok z przodu, jest rozpoznawanie ograniczeń prędkości zarówno optyczne jak i niezależnie wyświetlane przez nawigację,  Czujniki boczne ostrzegają w każdej sytuacji, również jak ktoś inny zbyt blisko podjedzie gdy stoimy - taka koncepcja.  Sygnał można skasować przyciskiem na kierownicy lub wyłączyć dźwięk dotykowo na ekranie. Co do systemu kontroli martwego pola, to nie jestem jego zwolennikiem, bo może prowadzić do zbytniego polegania na elektronice, więc nie martwi mnie jego brak.  Podobnie nie włączam LANE ASSIST.

QQ w wersji TEKNA owszem ma trochę lepsze wyposażenie ale porónywalna osiągami wersja dCi 130 KM z CVT jest o prawie 20 tys zł. droższa w Polsce od Aurisa Hybrid TS Prestige + Navi.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #121 dnia: 03 Lutego 2017, 01:14:54 »
Zbig ciesze sie niezmiernie ze jestes zadowolony ze swojej Toyoty jednak prosilbym zebys czytal ze zrozumieniem szczegolnie ze cytujesz co napisalem ...

tak na marginesie tez mam najbogatsza wersje i mam porownanie do Nissana  <kawusia> [size=78%]  [/size]

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #122 dnia: 03 Lutego 2017, 09:08:17 »
Hmm, a jesteś pewien, że jasno napisałeś? Odrębne zdanie nie oznacza niezrozumienia.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 03 Lutego 2017, 22:04:41 »
Kazdy moze miec swoje zdanie, wrecz powinien

jezeli zas chodzi o twoja wypowiedz to jeszcze raz brak zrozumienia tekstu lub kontekstu mojego postu,
w kwesti wyjasnienia np. rozpoznawania znakow sprawdz co znaczy slowo - synchronizowac ... wtedy mozemy porozmawiac

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 03 Lutego 2017, 23:07:41 »
  w kwesti wyjasnienia np. rozpoznawania znakow sprawdz co znaczy slowo - synchronizowac ... wtedy mozemy porozmawiac

O'RLY?  :)

A proszę bardzo.  Synchronizacja (z stgr. σύγχρονος synchronos - równoczesny) – koordynacja w czasie, co najmniej dwóch zjawisk (procesów), tzn. dążenie do równoległego, niezależnego ich przebiegu, skoordynowanego w czasie lub do jednoczesnego ich zakończenia.

No to teraz proszę wyjaśnij co z czym się tam jakoby synchronizuje.
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2017, 23:09:20 wysłana przez Zbig »

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: 04 Lutego 2017, 14:18:15 »
umiesz kopiowac wikipedia :good:

niestety niechce mi sie wyjasniac czegos co jest juz wyjasnione tutaj "*rozpoznawanie znakow  - znaki pokazane sa caly czas na ekranie miedzy zegarami, jezeli ich nie ma na drodze lub sa niewidoczne zczytywane sa z NAVI,"
jezeli zas tego nie rozumiesz to sorry ale ci nie pomoge <zalamka>
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2017, 14:20:09 wysłana przez Draco »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #126 dnia: 04 Lutego 2017, 15:40:25 »
Ale ja wcale nie potrzebuję pomocy.  "Jeżeli znaków nie ma na drodze to są zczytywane z nawigacji" - dość ciekawe zjawisko.

W opisanych przez Ciebie funkcjach nie występuje żadna synchronizacja, w poprawnym tego słowa znaczeniu.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #127 dnia: 04 Lutego 2017, 16:45:27 »
Draco: masz taką fajną nawigację, która ma aktualizowane znaki drogowe? Czy piszesz tylko o przypisanych ograniczeniach prędkości do konkretnych dróg?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 04 Lutego 2017, 22:11:04 »
niestety tylko o przypisanych predkosciach do drogi

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #129 dnia: 05 Lutego 2017, 11:49:32 »
Toz to ma nawet darmowy Navigator :)

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 05 Lutego 2017, 12:03:40 »
co masz na mysli Mechu  :o

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 05 Lutego 2017, 13:36:49 »
przypisanych predkosciach do drogi
Toz to ma nawet darmowy Navigator

:good:
co masz na mysli Mechu   
? :o ?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 05 Lutego 2017, 20:13:32 »
robikon masz cos do napisania to sie nie krępuj  :)  zapraszam do konwersacji  <taniec> 

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 06 Lutego 2017, 09:14:21 »
robikon masz cos do napisania to sie nie krępuj    zapraszam do konwersacji   
A dziękuję, dziękuję serdecznie za zezwolenie i zaproszenie. <zalamka> Nie omieszkam skorzystać  :grin:

Thing

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 06 Lutego 2017, 09:19:14 »
Jak widać jeszcze nie teraz  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl