Autor Wątek: Kupno + montaż klimatyzacji E12  (Przeczytany 3665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
Kupno + montaż klimatyzacji E12
« dnia: 13 Września 2016, 17:22:16 »
Witam, posiadam Corollę E12 1.6 110 KM 2002r. Chciałbym kupić i założyć klimatyzację, tylko pytanie gdzie kupić? Dzwoniłem do centrali w Warszawie, po salonach i serwisach i wszędzie to samo, już nie produkują kompletnych klimatyzacji, a na magazynach podobno też nigdzie nie ma.

Czy da się skompletować taką klimę z samych zamienników? Nie chcę kupować używanych części , tylko nowe.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Kupno + montaż klimatyzacji E12
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2016, 17:31:22 »
nowe części wraz z montażem wyjdą więcej niż wartość auta :-)

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2016, 18:00:03 »
Nowa, oryginalna kompletna klima kosztowała 4200 zł, myślisz, że za tą cenę nie da się poskładać zamienników? Montaż to nie problem i nie będę za niego płacił.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2016, 18:23:34 »
Nie przesadzaj z tymi nowymi. Skraplacz nowy w zamienniku i ew. pasek wielorowkowy, reszta może być stara.

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Września 2016, 18:40:24 »
Ok jeśli niektóre części mogą być używane , to nie ma problemu, jednak newralgiczne chciałbym nowe.

Wysłane z telefonu.

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Września 2016, 20:00:24 »
Pomożecie mi skompletować tą klimę? Musiałbym wiedzieć dokładnie co kupić, żeby niczego nie pominąć. Na razie mi się z tym nie pali, będę ją montował dopiero na wiosnę.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Września 2016, 20:30:46 »
Nie wiem dokładnie co potrzebne jest w Corolli, ale myślę, że najlepszym wyjściem będzie namierzenie takiego auta gdzieś na szrocie i wyciągnięcie kompletu klimy.

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2016, 20:55:39 »
No tak, to by było najprostsze, są np. na allegro kompletne instalacje używane, ale wiadomo czy jest to kompletna, czy niczego nie brakuje i czy wszystko jest sprawne?

Dlatego właśnie wolałbym sobie sam skompletować na nowych częściach, wiem, że to nie będzie mało kosztowało, no ale to już moja sprawa.

Chciałbym was prosić o pomoc, co trzeba kupić, albo namiar na jakąś stronkę, sklep, gdzie będą wiedzieli co i jak.

Offline coral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Września 2016, 23:26:12 »
Też mam te instrukcje, bo je sobie wcześniej ściągnąłem. W sumie, to wystarczy je dokładnie przestudiować i wyjdzie czego nam potrzeba, ale nie jest to takie proste.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl