Autor Wątek: Wymiana gwintu na sportowe sprężyny( nie obniżające)  (Przeczytany 2464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arczik28TSport

• Prawie Toyot
Wymiana gwintu na sportowe sprężyny( nie obniżające)
« dnia: 18 Września 2016, 14:29:30 »
Siema.  Mam zawieszenie gwintowane w mojej Yaris TS,  a chce podnieść furę w górę,  bo chce dac nowe felgi na naciągu  i potrzeabuje duzy zapas. A ten gwint co mam moge komuś sprzedac jak zaloze cos nowego . Pamiętajcie chcę aby te nowe zawieszenie bylo sztywne.  Jak cos wiecie jak to mozna zrobic to piszcie,  e-mail tez. SIEMA! 🙋

Offline Tadziu1994

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wymiana gwintu na sportowe sprężyny( nie obniżające)
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Września 2016, 16:41:28 »
Co to za gwint masz? Bez regulacji ? Yaris TS fabrycznie jest obniżony od zwykłej yariski i sztywniejszy. Kup oryginalne sprężyny albo eybechy -30mm przód i tył.albo gwint z regulacja wysokości. Ta technix popatrz sobie fajne gwinty maja do yarisa
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2016, 16:49:08 wysłana przez Tadziu1994 »

Offline Arczik28TSport

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Września 2016, 18:28:08 »
Mam gwint z regulacją  , ale zostało mi 1 cm do góry.

Offline Tadziu1994

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Września 2016, 17:17:29 »
Nie wiem co by ci tu poradzić. Ja jak robilem glebę to musiałem nadkola poszerzać bo inaczej tarło. Może tu by ci się udało. Bo chcesz zeby felga ci się chowała za nadkole? Delikatnie zrób rolowanie nadkoli i. Nie będzie problemu

Offline Tadziu1994

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Września 2016, 17:40:29 »
Albo zrób mu naciąg na felgi 14 i po klopocie. Mija się to z celem.. Sztywne zawieszenie i naciąg w jarku nie bardzo. Będzie ci to latać na naszych drogach jak psu przyrodzenie wiem bo miałem naciąg ale na14 felgach w porządku było ale do spokojnej jazdy tylko. Potem gorzej jak trzeba bylo uważać na każdy kamień na drodze.. Naciąg zrób na mniejszych felgach będziesz spokojny bo ci się wtedy zmieści wszystko

Offline WuuChaa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2016, 12:59:43 »
Umaszczenie na sprzedaż gwint ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl