Autor Wątek: Toyota CH-R  (Przeczytany 169215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CH-R
« Odpowiedź #180 dnia: 08 Grudnia 2016, 10:25:55 »
Cos drgnelo z instrukcjami.
Pojawila sie polska wersja instrukcji do nawigacji: C-HR_C-HRHV_NaviOM_OM10545PL_view.pdf

Offline SLK

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 10 Grudnia 2016, 10:25:18 »
pomiar zużycia paliwa wg autocentrum:
https://www.youtube.com/watch?v=TdGje-y2tTQ

pomiar przyspieszenia:
https://www.youtube.com/watch?v=k5v6XWs3ShU

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #182 dnia: 10 Grudnia 2016, 16:45:33 »

Już kiedyś w którymś wątków wróżyłem że moc ciągła napędu czwartej generacji jest za mała do samochodu z bryłą CHR'a. Samochód ma większą powierzchnie czołową i znacznie większy Cx od Priusa. Licząc nawet z prostej proporcji wychodzi na to że przy prędkości autostradowej CHR będzie potrzebował około 38% więcej mocy na pokonanie oporów aerodynamicznych. Niestety w parze pojawi się też spadek sprawności napędu. Wg pomiarów Prius przy 140km/h spalił 6.5L. Tak więc +38% daje wynyki ~9L. Do tego wspomniany efekt spadku sprawnosci i mamy 10L. A więc wynik jak najbardziej wytłumaczalny. Ale to nic odkrywczego bo tak działa fizyka i jeśli chcemy szybko jechać musimy za to zapłacić.
Problem w tym ze w CHR może to być dodatkowo okupione hałasem i znacznym osłabieniem dynamiki. Dlatego wydaje mi się że nawet ze troche większą cene bardziej atrakcyjną ofertą byłby CHR z napędem RAV4 albo chociaż coś pomiędzy.
Spritmonitor.de" border="0

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 16 Grudnia 2016, 18:24:18 »
Czy ktos wie moze czy jakakolwiek zamówiona C HR dotarła juz do właściciela? Dzisiaj widziałam pod Warszawa w kolejce do myjni egzemplarz C HR w kolorze metal stream. Nie powiem - wyróżniała sie-:)

Offline tomlekkat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 04 Stycznia 2017, 21:03:56 »
Witam. Jak najbardziej kilka chr dotarło juz do właścicieli przynajmniej w Katowicach. Ja odbieram samochód dla żony w poniedziałek 9.01. Wiele jeździ też juz w ramach jazd próbnych w salonach również w ramach jazd próbnych.

Offline tomlekkat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 04 Stycznia 2017, 21:05:28 »
wnioskuje również do moderatora o utworzenie nowego działu dla CHR, których myśle, że z czasem będzie coraz więcej

Offline wrauk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 09 Stycznia 2017, 23:15:19 »
popieram, na pewno się przyda

ja swojego odbieram prawdopodobnie w piątek - pierwotnie miał być 02/01, ale cały czas przesuwają termin

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 12 Stycznia 2017, 21:54:26 »
Witam,

Dotarły jak najbardziej ( choć w zasadzie moge powiedzieć - że nareszcie). Termin pierwotny mialem do końca listopada, potem 15 grudnia, potem 2 stycznia, aż w końcu we wtorek odebrałem swojego CHR-a HSD Prestige Prime Edition ;)

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: 13 Stycznia 2017, 18:28:36 »

Jak pisalam posta z hasłem czy w ogole cos dotarło to straciłam nadzieje ze normalne (nie dealera) egzemplarze bedą jeździć po Polsce -przed oficjalna premiera. A tu prosze - nawet ja wczoraj odebrałam swoją C HR .🙂 I do tego ten sam wariant co Ty (moja w  kolorze pearl white)
. Szczerze. -w zyciu bym nie pomyslala ze będę kiedys jeździć samochodem w kolorze białym 😄

Witam,

Dotarły jak najbardziej ( choć w zasadzie moge powiedzieć - że nareszcie). Termin pierwotny mialem do końca listopada, potem 15 grudnia, potem 2 stycznia, aż w końcu we wtorek odebrałem swojego CHR-a HSD Prestige Prime Edition ;)

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 13 Stycznia 2017, 20:45:06 »
Haha - no to mamy identyczne, bo moja też pearl white :D 
Odbierałaś może na Prymasa? bo jak ja odbierałem to wlasnie wyładowywali z lawety drugą identyczną - więc moze to Twoja ;)
Jak zamawialiśmy to zastanawialiśmy się z żoną nad kolorem, ja nie byłem przekonany do białego, ona - bardzo, ale nie żałuję - wygląda w tym kolorze naprawdę fajnie ;)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #190 dnia: 13 Stycznia 2017, 21:13:38 »
Gdzie w takim razie Wasze fotki przy autkach z bananem na twarzy?

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 13 Stycznia 2017, 21:45:19 »
W niedzielę - jak wrócę od rodziny ( teraz mam inne sprawy na głowie ) A tak BTW - gdzie tu jakaś galeria / gdzię się foty wrzuca / przesyła?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #192 dnia: 13 Stycznia 2017, 21:50:46 »
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,40006.0.html
Napiszcie do Adminka, niech spełni obietnicę :)

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 13 Stycznia 2017, 23:49:51 »
RafalWawa -  parafrazując - góra z górą się nie zejdzie a samochód z samochodem - tak :) -bardzo prawdopodobne ze widziałeś moją bo miała przyjechać poniedziałek wieczór/wtorek.

Zdjęcie spróbuję zapodać w weekend. Dzięki za wskazówkę jak to się robi na tym forum.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #194 dnia: 15 Stycznia 2017, 20:34:47 »
Witam, czekam na niebieską z czarnym dachem, 1,2 full...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl