Wreszcie i ja odebrałem hybrydowego srebrnego C-HRa

w wersji prestige. Pogoda nie sprzyja fotkom, więc zapodam je później.
Co mogę powiedzieć?! Jestem zachwycony aczkolwiek pewne rzeczy mnie drażnią

Światła pure led to bajka, jazda tą furą jest epicka stylistyka zachwyca, tak pokrótce o zaletach.
A teraz co mnie drażni:
1) Oświetlenie kabiny to zwykłe światło żarowe, porażka i trza pomyśleć o ledach.
2) Oświetlenie schowka faktycznie jest ale zależne od oświetlenia zewnętrznego to jest chore.
3) Zdecydowanie za mało schowków
4) Brak sterowania nawigacją z kierownicy (przyzwyczajenie z poprzedniego auta)
5) Po rejestracji zestawu multimedialnego na stronie toyoty wyszło że mam system Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus ale jednak nie ma DAB i WiFi a połączenie z netem realizowane jest poprzez bluetooth (nie wszystkie telefony to obsługują)
6) Po złożeniu tylnych oparć pozostaje wysoko próg (tu mam nadzieję że będzie do kupienia akcesoryjna druga podłoga)
7) Brak gniazda 12V w bagażniku (moim zdaniem powinno być w standardzie wraz z zestawem naprawczym do opon)
8) Brak podłokietnika w oparciu tylnych siedzeń
9) Brak ryglowania centralnego zamka po ruszeniu autem (znowu przyzwyczajenie z poprzedniego auta)
To chyba tyle jeśli chodzi o autko.
A co do serwis to chyba tylko z powodu że autko to swoista nowość to nie wiedzą o części tematów, a więc nie kumali jak działa oświetlenie schowka

nie dali rady zaprogramować domykania szyb z pilota

stwierdzili że na Polskę szły auta bez tej funkcji

a instrukcja dołączona do auta nieco myli.
A swoją drogą, szanowne koleżanki i koledzy, czy może ma ktoś z Was aktywowane domykanie szyb