Autor Wątek: Toyota CH-R  (Przeczytany 163200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota CH-R
« Odpowiedź #225 dnia: 13 Lutego 2017, 19:49:32 »
Ponowie pytanie.
Szanowne grono właścicieli nowych C-HRów mi odpowie, jak w końcu to jest z tym oświetleniem schowka przed przed pasażerem!!! Jest to oświetlenie czy nie, ja dzisiaj w salonie sprawdzałem, i oświetlenie nie świeciło a szanowny sprzedawca był nieco w szoku jak o to spytałem, nie potrafił odpowiedzieć!!!. Auto w salonie to hybryda Prestige z Pure led!!!
Oglądałem na you tube film z testów Autocentrum i tam w nocy schowek świecił.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: 13 Lutego 2017, 20:28:51 »
Schowek jak schowek - ale jego otwieranie... po omacku...

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #227 dnia: 13 Lutego 2017, 20:33:26 »
Schowek jak schowek - ale jego otwieranie... po omacku...

Ale pomogłeś  :song:
Nie o taką odpowiedź mi chodziło  :wallbash:

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #228 dnia: 13 Lutego 2017, 23:53:09 »
U, mnie świeci się w środku, schowka, a teraz pytanie czy w toyota touch w menu macie radio DAB ?

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Lutego 2017, 06:33:00 »
U mnie tez schowek swieci.
DAB nie mam, nie mam tez rozpoznawania glosu i WiFi. Okazuje sie ze jest to dostepne w Touch and Go 2 Plus.
Nkt przy sprzedazy nie pytal i wrzucili zwyky Touch and Go 2.

MAciej

Offline bartek3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Lutego 2017, 07:30:54 »
@maciejp ciekawe w sumie czy w moim bedzie wifi (odbieram w marcu). Zamawialem w salonie w Gdansku i tez nikt nie pytal o jakies Plusy do nawigacji :|

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 14 Lutego 2017, 09:06:04 »
To moze spytaj poki sie da cos zmienic u Cartera.
Ja zamawialem we wrzesniu i po prostu zaznaczyli "nawigacja", bez pytania od DAB i inne szczegoly.
Pytanko czy CHR na Europe wogole wychodzi z Touch and Go 2Plus?
Ale DAB w innych CHR na filmikach widzialem ze jest aktywny, wiec jest na wyposazeniu.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #232 dnia: 14 Lutego 2017, 09:53:10 »
Ciekawe czy to jest realizowane sprzetowo tuner dab jest tylko wystarczy zmiana softa tt2

Offline bartek3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 14 Lutego 2017, 13:52:38 »
ok info z salonu: na polskim rynku nie ma DAB

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #234 dnia: 14 Lutego 2017, 20:08:16 »
Jak zwykle......u nas gorszy sort rabarbaru - może laiczne pytanie jak ustawić licznik przebiegu całkowitego auta, mam tylko trip a,b odo i ikona klucz płaskiego i 14345 i odlicza się wstecznie  :o

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: 14 Lutego 2017, 21:52:51 »
ODO to Odometer - licznik przebiegu calkowitego.
Przebieg z kluczem to ile Ci zostalo kilometrow do przegladu.

Maciej

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #236 dnia: 17 Lutego 2017, 21:54:56 »
Wreszcie i ja odebrałem hybrydowego srebrnego C-HRa  :good: w wersji prestige. Pogoda nie sprzyja fotkom, więc zapodam je później.
Co mogę powiedzieć?! Jestem zachwycony aczkolwiek pewne rzeczy mnie drażnią  :cry: Światła pure led to bajka, jazda tą furą jest epicka stylistyka zachwyca, tak pokrótce o zaletach.
A teraz co mnie drażni:
 1) Oświetlenie kabiny to zwykłe światło żarowe, porażka i trza pomyśleć o ledach.
 2) Oświetlenie schowka faktycznie jest ale zależne od oświetlenia zewnętrznego to jest chore.
 3) Zdecydowanie za mało schowków  :wallbash:
 4) Brak sterowania nawigacją z kierownicy (przyzwyczajenie z poprzedniego auta)
 5) Po rejestracji zestawu multimedialnego na stronie toyoty wyszło że mam system Toyota Touch® 2 z funkcją Go   Plus ale jednak nie ma DAB i WiFi a połączenie z netem realizowane jest poprzez bluetooth (nie wszystkie telefony to obsługują)
 6) Po złożeniu tylnych oparć pozostaje wysoko próg (tu mam nadzieję że będzie do kupienia akcesoryjna druga podłoga)
 7) Brak gniazda 12V w bagażniku (moim zdaniem powinno być w standardzie wraz z zestawem naprawczym do opon)
 8) Brak podłokietnika w oparciu tylnych siedzeń  :|
 9) Brak ryglowania centralnego zamka po ruszeniu autem (znowu przyzwyczajenie z poprzedniego auta)
To chyba tyle jeśli chodzi o autko.
A co do serwis to chyba tylko z powodu że autko to swoista nowość to nie wiedzą o części tematów, a więc nie kumali jak działa oświetlenie schowka  <zolta> nie dali rady zaprogramować domykania szyb z pilota  :czerwona: stwierdzili że na Polskę szły auta bez tej funkcji  :wallbash: a instrukcja dołączona do auta nieco myli.
A swoją drogą, szanowne koleżanki i koledzy, czy może ma ktoś z Was aktywowane domykanie szyb

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #237 dnia: 17 Lutego 2017, 23:59:27 »
Pokusiøem sié o rejestracje TTG2 i mam takiká odpowiedz ze strony - Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus
System Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus posiada wszystkie funkcje obsługiwane przez wersję Toyota Touch® 2 z funkcją Go, ale został dodatkowo wyposażony w opcję rozpoznawania poleceń głosowych, funkcję Text-to-speech oraz ulepszoną łączność Wi-Fi i Bluetooth®.

nie mam WIFI poleceñ gøosowych  <zolta>

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: 18 Lutego 2017, 09:55:13 »
Nie znam sie zbytnio na Toyota Touch, ale wyczytalem ze wersja Plus ma dodatkowo WiFi, polecenia glosowe (z czyteniem SMSow)
U mnie ani jednego ani drugiego nie ma, wiec raczej nie jest to Plus. Na stronie toyoty tez zerejestrowalo sie bez Plusa.

Co do oswietlenia wnetrza, mogli faktycznei sie postarac. Ale ktos juz zaczal dzialac:
https://www.youtube.com/watch?v=MSKCZQ51YhA

Autamatycze ryglowanie faktycznie sie przydaje, u mnie tez go nie ma. W 8letniej skodzie moge to wlaczac z menu komputera pokladowego :(

« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2017, 10:04:31 wysłana przez maciejp »

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #239 dnia: 18 Lutego 2017, 16:13:02 »
Ooo, filmik z you tube to świetny poradnik, czuję że się przyda.
Maciejp, twoje Toyota Touch zarejestrowało się bez plusa więc można zrozumieć że jest bez WiFi i poleceń głosowych ale jeśli po rejestracji na stronie toyota wychodzi że jest z plusem no to gdzie wsiąkły dodatkowe funkcje? tego nie rozumiem!
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2017, 16:21:29 wysłana przez zdenek2007 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl