Cześć,
jeszcze nie mogę się pochwalić jakimiś przemyśleniami czy zdjęciami bo kilka dni temu C-HR opuścił fabrykę więc teraz pewnie jest gdzieś na Adriatyku :P, albo czeka na załadunek.
Zależało mi na samochodzie z rocznika 2017 więc trochę się wstrzymałem z zamówieniem. Zamówiłem jakoś na początku lutego. Wziąłem wersję Hyrydową Prestige + LED + JBL,ale bez nawigacji bo 2500 plus po 3 latach prawie tysiak za aktualizację przy tak działającym systemie to lekka przesada moim zdaniem. Wolę za te pieniądze kupić iphone'a 7 plus i korzystać z Waze'a, tylko muszę znaleźć odpowiednie miejsce gdzie go zamontować może ktoś kto odebrał auto już wykombinował idealną miejscówkę.
Widzę, że większość osób zdecydowała się na metal stream, białe lub niebieskie i tu kolejne pytanie, bo z tego co czytam większość z Was zamawiała je jeszcze w 2016 roku, czy decydowaliście się na takie kolory po samych zdjęciach i filmikach w których te 3 kolory pojawiają się najczęściej czy widzieliście je na żywo? Ja byłem przekonany do metal stream, i jak przyszedłem na jazdę testową wydawała mi się najlepszym wyborem, jednak kilka dni później jak poszedłem zamówić zobaczyłem na żywo Royal Grey, który na zdjęciu mnie nie przekonał a na żywo się zakochałem, jak dla mnie zdecydowanie najlepiej oddaje dziki charakter tego samochodu ( przednie światła), no ale o gustach się nie dyskutuje. Jednak rozmawiając ze znajomymi i pokazując zdjęcia i filmiki różnych wariantów zdecydowana większość wskazała na Royal Grey (bez wcześniejszej sugestii jaki zamówiłem) w związku z tym zastanawia mnie dlaczego na kilkadziesiąt samochodów które widziałem w Warszawie (spora część zapewne się powtarzała) nie widziałem ani jednego Grafitowego, ale to dobrze bo będzie się wyróżniał :P
Jakie rabaty udało Wam się wynegocjować?
Ja chciałem, żeby dorzucili mi komplet alu felg 18" z oponami zimowymi, ale po przeliczeniu wyszło 9,5 tysiąca

za koła, więcej niż kiedykolwiek wcześniej dałem za moje wcześniejsze samochody

Aż tyle dać nie chciali, bo to ponad 7% wartości auta, więc 4500 muszę zapłacić oni resztę plus dorzucają dywaniki

Jednak standardowe alufulgi z Prestige'a przerzucę na zimowe, a na tych będę śmigał latem.
Niestety nigdzie nie znalazłem zdjęcia ani filmiku w takiej konfiguracji więc muszę improwizować.
Tutaj felgi:
https://youtu.be/YR8ixErcS2E?t=1m10sTen sam motyw co standardowe w Dynamicu, ale całe czarne.
A samo auto zapożyczone z francuskiego forum, bo chyba najlepiej oddaje ten kolor:

Co do systemu multimedialnego gdzieś czytałem, że TT2 współpracuje z modelem Galaxy S III i czasami Galaxy S 5 w kwestii mirroru obrazu z telefonu (filmiki Ravki rocznik coś koło 2014-2015) więc zakładam że w C-HR nie zamontowali dodatkowej blokady.
To by było na tyle.
Pozdrawiam