Autor Wątek: Toyota CH-R  (Przeczytany 163288 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CH-R
« Odpowiedź #270 dnia: 25 Lutego 2017, 15:27:04 »
nigdzie się nie spotkałem z rozwiązaniem tego problemu, ale może nie szukałem dobrze, czy jest możliwość zdalnego otwierania bagażnika z pilota ?  :|

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #271 dnia: 25 Lutego 2017, 18:56:27 »
To kiepsko, w seacie toledo II miałem alarm z domykaniem, bez trzymania poprostu wysiadasz i wciszkasz uzbrojenie alarmu zamyka centralny zamek drzwi i domyka szyby .

http://allegro.pl/modul-domykania-komfort-szyb-niezawodny-egrando-i6707046656.html
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2017, 18:59:18 wysłana przez ciapus4 »

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 25 Lutego 2017, 19:55:16 »
>czy jest możliwość zdalnego otwierania bagażnika z pilota ?
CHR nie ma elektrycznych silownikow ani niczego co podnosi klape mechanicznie.
Nie ma wiec sensu zdalne otwieranie.

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #273 dnia: 26 Lutego 2017, 11:36:47 »
Witam . Jestem tutaj nowy ponieważ bardzo powaznie sie zastanawiam nad zakupem c-hr'a . Mialem Miałem możliwość przetestowania auta przez 2 godz.  Co zauwazylem to czujnik pola martwego z prawej strony nie zawsze lapal wyprzedzany samochód,  dodatkowo ten asystent parkowania , chciał zaparkować na drugim aucie... Ale bardziej mnie martwia te okna z tylu mam 8 miesiecznego syna wiec mu teraz to nie przeszkadza. 
A teraz do rzeczy:
Jak wasze dzieci-znajomi raguja na jazde z tylu w tym aucie ?
Co wam  sie udało wynegocjowac u dilera ?
JAk myslicie ile to auto moze będzie za warte za 7lat ? Bo na tyle bym wziol leasing.

Ps. Przepraszam za ewentualne bledy ale pisalem na telefonie.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #274 dnia: 26 Lutego 2017, 12:10:51 »
Witam, jak masz 8-io miesięcznego syna to się przyzwyczai  :-) z czasem do tego widoku "z czołgu", a tak na poważnie ja kupowałem samochud dla siebie, a nie dla pasażerów z tylca, mojej córce to nie przeszkadza może dlatego, że jest wysoka i widzi przez okno , a ma 13 lat, ja dostałem gratis dywaniki i alarm gratis, opony zimowe bez felg. Toyota zawsze była w cenie kiedyś było takie porównanie w jakieś gazecie to toyota mało traciła na wartości, opinie o niezawodności są dobre.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #275 dnia: 26 Lutego 2017, 15:24:25 »
Ja tak jak pisałem, chciałem dodatkowo komplet kół zimowych, (alu 18) i dywaniki, ale za same koła wyszło 9500 i dywaniki 500 więc z tego dopłaciłem 4500 a resztę mi dorzucili.

Co do jazdy z tyłu za jakiś czas będę miał pewny przegląd opinii bo samochód kupiłem pod Ubera :) Ja osobiście czułem się wyśmienicie, kameralnie, bezpiecznie. Szczególnie podczas jazdy po mieście, nikt nie patrzy za okno tylko skupia się na swoich rzeczach, telefon, książka itp. Chce zamontować wyświetlacze DVD albo tablety z dostępem do internetu i podłączeniem do spotify więc zakładam, że nie będzie to stanowiło problemu :)

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 26 Lutego 2017, 18:08:16 »
  Ale bardziej mnie martwia te okna z tylu mam 8 miesiecznego syna wiec mu teraz to nie przeszkadza. A teraz do rzeczy: Jak wasze dzieci-znajomi raguja na jazde z tylu w tym aucie ? JAk myslicie ile to auto moze będzie za warte za 7lat ? Bo na tyle bym wziol leasing. 

Moim zdaniem toyota C HR nie jest autem rodzinnym ale miejskim mogącym spełniać funkcję  (m.in rodzinną po mieście)  typu: kierowca +dziecko odwożone/przywożone z przedszkola/szkoły.

Mam dwójkę dzieci. Dziecko nr 1 - mniejsze (podstawówka) - spoko, nos w telefonie, nawet lepiej że małe okno (to i słonce nie za bardzo świeci) <zalamka>, generalnie czuje się jak w kokonie.

Dziecko nr 2 - wzrost 180+ - załamka-bo ciasno, więc woli jeżdzić z przodu z siedzeniem maksymalnie odsuniętym. No ale to dziecko rzadko ze mną jeździ.

Reasumując -  w większości obecnie dzieci sa dziecmi komórkowo/tabletowymi - mają w nosie (niestety) co jest za oknem więc małe okno im nie przeszkadza.

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #277 dnia: 01 Marca 2017, 13:51:07 »
Niezłe te wnioski apropos obecnych zainteresowań dzieci  :grin: Jednak zdecydowanie prawdziwe ...
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
Euro NCAP
« Odpowiedź #278 dnia: 01 Marca 2017, 21:50:52 »

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 02 Marca 2017, 07:35:37 »
Obowiązkowe 5* jest .

Ale serce mnie kłuło przy każdym bum ;)
Miłośnik "włoszczyzny"

Offline Hacks

• Początkujący
    • botoksem wypełnisz lwią zmarszczkę
« Odpowiedź #280 dnia: 02 Marca 2017, 08:51:08 »
Jak się teraz tak zastanowić to te małe okna w zasadzie są świetne dla dzieci przylepionych do smartfonów/tabletów, a to niestety już chyba norma. Jak jechałem latem na Hel, to dzieciaki i tak w drodze łapały pokemony zamiast patrzeć na morze jak już dojeżdżaliśmy :D

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 02 Marca 2017, 08:53:08 »
Oj jak zechcą zerknąć to przecież jakieś tam okno jest :) Się wychylą ;)
Miłośnik "włoszczyzny"

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 02 Marca 2017, 12:05:51 »
Niestety dzisiejsza młodzież 10+ tak ma, a człowiek wychował się na atari 65 xl i trzepaku  :-)

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 03 Marca 2017, 08:01:59 »
Ja też na Atari . Dlatego pozwolę sobie poprawić Cię 800XL albo 65XE :)

My po ruinach z patykiem jako karabinem lataliśmy a Synek z ASG za 400 zł  :shock:

Dobra . Kończymy OT bo zaraz dostaniemy  <zolta>
Miłośnik "włoszczyzny"

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #284 dnia: 03 Marca 2017, 12:13:02 »
Wyświetlacze DVD odradzam, lepiej po tablecie na łepka, słuchawki i każdy sobie. Taniej i lepsze możliwości konfiguracji.

PS: Atari! A pfe! Marny substytut... Tylko C64. Koniec, kropka!
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl