Autor Wątek: Czujniki ciśnienia  (Przeczytany 1593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomo360

• Prawie Toyot
Czujniki ciśnienia
« dnia: 28 Września 2016, 00:15:46 »
Oczywiście chodzi o komplet drugich opon z felgami na zimę, cena w ASO spora - na coś trzeba uważać przy kompletowaniu takiego zestawu samemu? Macie doświadczenia, że coś nie działało, nie mogli wam tego zaprogramować itp? Wywalało błędy? Jeden ze sprzedawców z aledrogo ma dodatkowo wyszczególnione czujniki smartkey, to ma znaczenie?

model 2016

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
Odp: Czujniki ciśnienia
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Września 2016, 19:45:17 »
Niestety nie ma o tym żadnych informacji - nie wiem nawet czy to czujniki pasywne, tzn zasilane z pola anteny, czy aktywne, z własnymi bateriami; raczej te drugie. Domyślam się tylko, że reagują wyłącznie na nagłe zmiany ciśnienia, wszak nie mamy odczytu bieżących wartości..

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Września 2016, 19:59:54 »
sorki, miało być: raczej te pierwsze; stąd być może info sprzedawcy o funkcji dostępu bezkluczykowego, który działa na takiej samej zasadzie.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Września 2016, 20:10:26 »
Mój wulkanizator twierdzi, że zaprogramowanie tych czujników to pryszcz a w ASO tylko straszą możliwymi kłopotami. Czy tak jest faktycznie nie wiem, ale czujniki już mi się przydały jak żona złapała gumę i zadzwoniła z pytaniem co to za ikonka jej się wyświetla na desce :)
My Toyota is Fantastic :)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Września 2016, 20:41:38 »
No to się okaże gdy będzie programował cztery nowe czujniki no name plus stary zapas swoim magicznym sprzętem..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl