Panowie fajne są te wasze rozważania ale jak to jest że zakładałem dolot dedykowany do 3uz i nic nie dało a gdzieś tam ujęło (w/g hamki pomiar jednego dnia), a jak to jest że znajomemu właścicielowi vetki z06 nic nie dało... ba nawet zrobienie dolotu w kompletnym wydechem zamiast dać to odjęło Nm... a u innego kolegi w m113 4,3 też nic nie dało...
Generalnie nie chcę Was wyprowadzać z błędu ale jak odejmiecie efekt placebo, dodacie hamkę i koniecznie porównanie z seryjnym autem z kreski i rolki przed i po to może wyjść tuningowa lipa... i co ciekaw zamiast skupić się na konkretach to Wy bujacie w obłokach...
Przez konkrety rozumiem proste ruchy chociażby jak zważenie kół, dobór lekkich opon.... da to efekt bardziej zauważalny niż stożek w mikro silniczku...
W sumie dobrze że nie podajecie doznań w przeliczeniu na pałer który generalnie i tak nie ma znaczenia w tym co czujecie...
Podobne testy przeprowadzałem na silnikach z turbo i są przyrosty ale też różowo nie jest...
Ogólnie bez strojenia jest to kwestia iluzji gdzie auto pracuje inaczej ale nie koniecznie jest szybsze i mocniejsze.