Autor Wątek: Dziwny dzwiek po zmianie kol  (Przeczytany 1444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaR0L1

• Prawie Toyot
Dziwny dzwiek po zmianie kol
« dnia: 21 Października 2016, 12:47:56 »
Witam wszystkich jako nowy użytkownik tego forum, choć posiadaczem toyoty jestem juz od jakiegoś czasu. Do rejestracji po części zmusiła mnie sytuacja,   gdyż obecnie jestem za granicą i zanim wybiorę się do mechanika chciałbym zasięgnąć porady na forum. Otóż, problem zaczął się po zmianie opon na zimowpe. Przy zmianie biegu z 1 na 2 itd na niższych obrotach (1500 -2000) w okolicy przednich kół słychać szum, tak jakby auto nie dawało rady uciagnac kół. Na wyższych obrotach problemu nie ma. Dziwne, wcześniej jeździłem na bardziej agresywnych terenowych kolach i nic się nie działo. Oczywiście felgi jak i opony rozmiar oryginalny. Miał ktoś z was do czynienia z czymś takim. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Samochód to toyota Rav 4 d4d 2003

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
Odp: Dziwny dzwiek po zmianie kol
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Października 2016, 12:56:22 »
A co to za opony, producent i model ? Nowe czy już na nich jeździłeś ? Może są wyząbkowane albo taki ich urok ( głośność, opory toczenia )

Offline KaR0L1

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Października 2016, 15:13:51 »
Opony nowe, fulda kristall control hp 2, przelozylem przód na tył ale nie pomogło. Nie mam pomysłu co to może byc

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Października 2016, 17:05:19 »
Moim zdaniem kwestia opon.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl