"tomery" musisz wiedziec czego oczekujsz od samochodu
Mialem Juke i mam QQ i jak powiedzialem wczesniej to samochody z innej polki - sa wyzej zawieszone i jezdzi sie bardziej komfortowo, sa wieksze wszystko w porownaniu do Aurisa,
jezeli kupisz podstawowa wersje to troche llipa, mysle ze auris w podstawie jest lepiej wyposazony, w wyzszych wersjach jest odwrotnie QQ ma lepsze wyposazenie, ladniejsza deske ... niestety silniki do tego samochodu sa za male (jak dlamnie),
1.2DiG-T to nie do konca silnik renault tylko wspolpraca tak samo jak 1.6 d-4d jest bmw, silnik jest absolutnie wystarczajacy w miescie jak i na trasie (jezeli spalanie na poziomie 10-11l. jest ok.), po miescie mozna spokojnie spasc na 6.5-7l. przy normalnej jezdzie, jezeli chodzi o olej to ja nie mam z tym zadnych problemow przy przebiegu 44 000 km.
musisz pamietac ze QQ jest drozszym samochodem wiec ja kupisz w tej samej cenie co Auris bedzie gorzej wyposazony ale jezeli to ci nie przeszkadza to bedziesz zadowolony z samochodu
co do Aurisa sie nie wypowiadam bo mialem tylko jazde probna i wciaz oczekuje na odbior mysle jednak ze napewno znajdzie sie ktos doswiadczony kto bedzie w stanie napisac kilka slow na jego temat
pozdrawiam i powodzenia