Autor Wątek: Spryskiwacz refleterów przednich  (Przeczytany 1745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
Spryskiwacz refleterów przednich
« dnia: 01 Listopada 2016, 18:03:41 »
Witam, mam pytanie a zarazem problem, jakimś dziwnym cudem dziś krzątając się rano przy camry w ciasnym garażu, w jakiś dziwny sposób kolanem urwałem spryskiwacz reflektora....nie wiem jak ale...niestety wkur... człowiek od rana chodzi, bo wiadomo część nietypowa a i wygląd teraz skopany, została dziura w zderzaku :/ a rzecz przydatna niezwykle jesienią/zimą.
Pytanie czy da się to naprawić, bądź jak dużo może kosztować w ASO ? szperam na allegro ale widzę że to rzadkość w camry :/  a swoją drogą kto robi takie wystające spryskiwacze, masakra, inne marki mają wysuwane spod reflektorów. ehhh. 
Poniżej zdjęcia szkody. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
https://zapodaj.net/ea9416636759b.jpg.html
https://zapodaj.net/20389f013729e.jpg.html
https://zapodaj.net/c299c990a1202.jpg.html

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Spryskiwacz refleterów przednich
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopada 2016, 19:30:59 »
Od III gen pozytywnie dało się naprawić. Poxipol trzyma się u mnie bardzo dobrze.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopada 2016, 19:38:59 »
Tylko te 2 części nie pasują do siebie po przyłożeniu, plastik się ukruszył niestety, kwestia jeszcze ciśnienia jak będzie szło czy nie "rozerwie" tych sklejonych elementów,  znalazłem na necie coś takiego :
https://www.alibaba.com/product-detail/headlamp-washer-nozzle-or-Headlight-Washer_60480090161.html
i po nr części podanym istnieje rzeczywiście oryginał na toyota diy...w przeliczeniu ceny z dolarów, ok 200zł :/ spróbuję jeszcze w ASO najbliższym spytać, choć jak spytałem o dywaniki oryginalne do camry welurowe, takie z napisem camry (które rzekomo miałem ale trochę podniszczone) to Pan w ASO mówi "ale my do aut z USA nie mamy takich rzeczy jak dywaniki", ASO białystok, allegro, nowe dywaniki przyszły akurat jedne z ostatnich magazynowych, także tym razem podjadę z nr części, bo przy dywanikach Pan upierał się aby podać jeśli istnieje ich nr. Swoją drogą jak ktoś zobaczy camry to od razu tylko z USA kojarzona.
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2016, 19:43:43 wysłana przez piotr1989pl »

Offline tsunami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopada 2016, 12:21:16 »
Dostępne są w ASO ja swoje kupowałem jakieś dwa lata temu i za dość niską cenę , ale ile dokładnie to Ci nie powiem musiałbym rachunki przekopać
Więc śmiało powinieneś to ogarnąć
Pozdrawiam
camry   3.0 V6

"św. Krzysztof jeździ z Tobą do 140 km/h potem oddaje swoje miejsce św.Piotrowi"

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Listopada 2016, 15:16:32 »
Dzięki dziś podjadę spytam co i jak.
Pozdrawiam

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Listopada 2016, 18:15:39 »
Dzięki dziś podjadę spytam co i jak. Pozdrawiam

Dla potomnych, jakby ktoś kiedyś szukał w ASO wszystko jest, zamówiłem koszt za szt. 130zł z groszami, a już np za guzik do spryskiwacza reflektorów ten obok przeciwmgłowego światła tylnego co jest to żądają 350zł, ciekawe ;)
Inna sprawa że bynajmniej w Aso u mnie najbliższym jak ktoś chce kupić coś do starego auta to traktują człowieka po macoszemu, nie wiem z czego to wynika, jakby łaskę robili że coś sprawdzą czy odpowiedzą.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Listopada 2016, 18:16:07 »
Dla potomnych, jakby ktoś kiedyś szukał w ASO wszystko jest, zamówiłem koszt za szt. 130zł z groszami, a już np za guzik do spryskiwacza reflektorów ten obok przeciwmgłowego światła tylnego co jest to żądają 350zł, ciekawe ;) Inna sprawa że bynajmniej w Aso u mnie najbliższym jak ktoś chce kupić coś do starego auta to traktują człowieka po macoszemu, nie wiem z czego to wynika, jakby łaskę robili że coś sprawdzą czy odpowiedzą.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Listopada 2016, 18:16:28 »
 Dla potomnych, jakby ktoś kiedyś szukał w ASO wszystko jest, zamówiłem koszt za szt. 130zł z groszami, a już np za guzik do spryskiwacza reflektorów ten obok przeciwmgłowego światła tylnego co jest to żądają 350zł, ciekawe ;) Inna sprawa że bynajmniej w Aso u mnie najbliższym jak ktoś chce kupić coś do starego auta to traktują człowieka po macoszemu, nie wiem z czego to wynika, jakby łaskę robili że coś sprawdzą czy odpowiedzą.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Listopada 2016, 19:05:00 »
Dla potomnych- proszę używać słowa "bynajmniej" zgodnie z przeznaczeniem :)

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Listopada 2016, 20:03:28 »
Coś cały czas z tym mam problem  :) ale zapamiętam  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl