Autor Wątek: silnik 2.0d4d  (Przeczytany 3106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariusz niebudek

• Prawie Toyot
silnik 2.0d4d
« dnia: 03 Listopada 2016, 16:24:28 »
witam naczytalem sie opini o silniku prewki 2.0d4d i chcialbym kogos spytac kto ma prewie jak to jest naprawde :-)mialem corolle verso z tym silnikiem i wg mnie rewelacja :-)dwa lata oprocz egr-u zadnych problemow,chcialem juz dawno kupic to autoczli prewie lecz ceny jak na moje mozliwosci byly zaporowe a teraz jest juz ok,ceny sa o wiele nizsze

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: silnik 2.0d4d
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopada 2016, 17:10:40 »
Ceny są niższe, ale kilometrów i wieku autom też przybyło i to raczej na ich korzyść nie będzie.

Offline mariusz niebudek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2016, 20:07:05 »
masz swieta racje kolego ale z lat moich doswiadczen z dosc wiekowymi autami uwazam ze lepszy 15 letni zadbany egzemplarz niz zajechany kilkuletni z kolorowa choinka na desce rozdzielczej,starsze maja to cos a nowe to zabawki z blaszka z puszki. :-) :-)

Offline skodan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2016, 08:45:57 »
Z tego co się orientuję to D4D w Previi to silnik CD, a w Corolli Verso wsadzali już AD, więc te motory się znacznie różnią.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Listopada 2016, 09:53:39 »
W Corolli Verso też był 1CD.

Mariusz: co do silnika w Previi, to sporo było pisane, więc szukaj.

To, że jest na nim napisane CD, to jeszcze nic nie znaczy, bo konstrukcyjnie dół jest inny niż w Ravce, Corolli czy Avensisie.

Silnik (jak i całe auto) jest mechanicznie bardzo dobry, ale awarie/usterki osprzętu są w stanie wykończyć finansowo. Ja bym sobie dał spokój i kupił benzynę, najlepiej w Siennie.

Ceny Previi D4D są jakie są ze względu na silnik wysokiego ryzyka. Popatrz po ogłoszeniach: już nawet polifty można kupić za 1,5 tysiąca Euro, bo cały jest piękny i ładny, tylko ma posadzony silnik.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl