Podzielę się opinią na temat Aurisa Hybrid comfort + style. Kupiłem Aurisa 4 miesiące temu i wyrażam się bardzo krytycznie. Jest kilka rzeczy które są nie do przyjęcia. Spalanie jest niskie wynik 3,7 jak reklamuje Toyota jest możliwy do osiągniecia jednak naprawdę trzeba skupić się na ecodrvingu. Zimą pali znacznie wiecej niż np benzynowy Golf 1.4 tsi 122 km normlana jazda w mieście tym samochodem spalanie oscyluje 5-7 litrów, a na autostradzie powyzej 140 km/h już wszystkie benzynowe są górą.
Hmm. Jeździłem 1.4 TSI 122 KM przez prawie 6 lat - spalanie wyższe od Aurisa HSD w każdych warunkach. Różnica od 3 litrów w mieście w dużych korkach do 1 litra przy jeździe autostradowej 140-150 km/h.
Promień skrętu to już istna masakra.
U mnie na kołach R16 nie czuję różnicy wobec Octavii II. Generalnie auto bardzo zwinne i łatwe w prowadzeniu.
Piszczenie na biegu wstecznym też nie do przyjęcia jak w CAT.
Tu pełna zgoda, ale można w serwisie przełączyć na pojedynczy sygnał.
OPONY w tej konfiguracji miały 225/50/r17 zdecydowanie za szerokie wystraczy ze trochę ubyło powitrza w oponie potrafił spalić już o dwa litry wiecej benzyny !!!.
17-stki Style mają bardzo ładne felgi, ale moim zdaniem opony 225 są zwyczajnie za duże do auta tej wielkości.
Jednym słowem dramat nie jest wart tej ceny zdecydowanie lepiej wziaść Auris 1.2 T albo 1.6.
To tylko gdy komuś nie zależy na automacie.