Rownież mam pakiet Style+Tech.
1. Auto wygląda fajnie tylko na kołach 17 cali. Taki kapeć fajnie kleji do asfaltu a jeszcze nie jest upierdliwy jak np 18 cali które myszkuje w koleinach i trzeba trzymać kierownicę obiema rękami. Uważam, że felgi 17 i opona 225/45 to najlepszy wybór. Co do łańcuchów to nie widzę problemu gdyż na żadnych alufelgach nie wolno stosować łańcuchów stalowych. Już dawno kupiłem i przetestowałem łańcuchy AutoSocks które kosztują około 350zł i są to łańcuchy materiałowe które można założyć na wszystkie koła. Zakładałem na felgi 18 cali i kapcia 235/45.
2. Czujnik deszczu i zmierzchu są użytwczne bo zapominasz o dźwigniach i przełącznikach.
3. System parkowania SIPA......niby niepotrzebny itd a jednak.......jak jest uwalona brudem kamera i szyby i nic nie widzisz.........to włączasz i parkuje rownolegle samo, bezbłędnie......wręcz w 90%
idealnie.
4. Przyciemnione szyby.......wiadomo.
5. Składane elektrycznie lusterka......dla nich wziąłem pakiet Tech.
6. Lampy LED.....świecą ładnie......co do zamarzania to jeszcze tego problemu nie miałem........dopiero mam 8tys przejechane od 2,5 miesiąca.
7. Lusterko elektrochromatyczne to mus w dzisiejszych czasach.......powinno być w standardzie.
Wg mnie warto.
Mam wersję Comfort kombi, lakier metalik niebieski, nawigacja, alarm, dywaniki welurowe, chlapacze, mata bagażnika, cena 92500, rabat flotowy, cena wyjściowa 111000.
Opony Nokian za 1850 i pierwsza wymiana była gratis.
Co do Dachu panoramicznego to jedynie fajne wrażenie. Miałem w Peugeocie 508SW i.........never ever. Izolacja akustyczna przez szklany dach dramatycznie spadła. Wożę na dach albo rowery w lecie albo trumnę w zimie. Wszystko słychać. Po drugie niemiłosiernie nagrzewa się auto w lecie a do tego słońce oślepia i męczy. Na pierwszy miesiąc robi wrażenie, potem zasuwasz żaluzję i zapominasz o nim. Najbardziej zbędny gadżet w aucie i który krótko cieszy.