Autor Wątek: Klikanie w przełaczniku wycieraczek  (Przeczytany 1311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sony

• Toyot Leżący
  • *
Klikanie w przełaczniku wycieraczek
« dnia: 14 Grudnia 2016, 09:29:51 »
Witajcie,

Mam problem a nawet 2 z klikaniem w moim aurisie z 2013 roku, otóż gry włączę przednie wycieraczki w pierwszy tryb (czyli możliwość wyboru intensywności machania wycieraczek) to jak wracają w położenie dolne słyszę klik wydobywający się z manetki - co to może być?
W tym samym czasie zaważyłem, że jak włączę tylnią wycieraczkę w pierwszy tryb to coś klika ale z mechanizmu tylnej wycieraczki. dodatkowo jak szybko przełączam z 0 na pierwszy tryb to też to klikanie słychać.  Czy to 2 rzeczy niezależne?

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Klikanie w przełaczniku wycieraczek
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Grudnia 2016, 17:25:37 »
Witajcie, Mam problem a nawet 2 z klikaniem w moim aurisie z 2013 roku, otóż gry włączę przednie wycieraczki w pierwszy tryb (czyli możliwość wyboru intensywności machania wycieraczek) to jak wracają w położenie dolne słyszę klik wydobywający się z manetki - co to może być?

Nie wiem czy z manetki, ale z okolic kierownicy na pewno. Miałem tak w golfie VI mam i auriusie, choć na zawsze słychać to "cykanie".
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline Sefeld

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Grudnia 2016, 20:24:44 »
Przekaźniki sterujące wycieraczkami. Przekaźniki charakteryzują się takim klikaniem.

Offline Sony

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudnia 2016, 13:11:47 »
A gdzie taki przekaźnik jest?

Offline Sefeld

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Grudnia 2016, 13:24:50 »
Wydaje mi się, że różnie z tym może być. Przy bezpiecznikach, przy manetce jak również przy silniczku wycieraczki

Offline hieronimza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudnia 2016, 16:48:09 »
Właśnie to zauważyłem w moim Aurisie z 2016 r. Wydaje mi się że wcześniej tego nie było czy to możliwe ? Czy inne osoby posiadające nowy model też to mają ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl