Autor Wątek: Wifi w touch 2 and go  (Przeczytany 5889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maden

• Prawie Toyot
Wifi w touch 2 and go
« dnia: 17 Grudnia 2016, 04:00:59 »
Hej,

W moim aurisie mam nawigacje touch 2 with go i do internetu moge sie polaczyc tylmo przez bluetooth. W inatrukcji doczytalem ze ta nawigacja obsluguje tez wifi, jednak w praktyce nie mam takiej opcji.

Czy ktos mial podobny problem? Czy to kwestia jakies starej aktualizacji softu? Licencji? Opcji?

Pozdrawiam,

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

F_20.0

• Gość
Odp: Wifi w touch 2 and go
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Grudnia 2016, 06:56:18 »
No tak zgadza się, a masz dokupiony moduł do radyjka? Był w opcjach dodatkowych. Nie pamiętam nazwy i ceny.

Offline waldi102

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Grudnia 2016, 20:44:06 »
W Wielkiej Brytanii moduł WiFi kosztuje około 300 funtów. Instalacja jest banalnie prosta, ale cena.........

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2016, 08:10:17 »
W Polsce wifi jest dostępne tylko w nawigacjach w wersji Prestige, jeśli taką masz to w menu łączenia z internetem powinieneś mieć taka opcję zaraz obok Bluetooth. Oprócz tego powinno ci działać też np. sterowanie głosowe.

A teraz ciekawa historia. U mnie zdarzyło się tak, że podczas doposażania samochodu pomylone zostały moduły i dostałem wersję bez Wifi i sterowania głosowego. W miarę szybko się zorientowałem i w serwisie mi wymienili właściwy moduł od ręki, jednak co się okazało, to salon sprawdził inne samochody czekające na odbiór (a które przyjechały z różnych dostaw) i niektóre  też miały nawigację z niższych wersji. To mnie trochę zastanowiło, czy nie jest to pojedycncza wpadka a celowe działanie na obniżenie kosztów i nadzieja, że klient się nie zorientuje.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2016, 19:46:59 »
zastanawiajace jest ze to dealer instaluje/wymienia moduly do danej wersji a nie przychodza montowane w fabryce ???? :o :o :o

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudnia 2016, 19:55:07 »
Pewnie wynika to z opcji dostępnych w różnych wersjach w różnych krajach. W Anglii montują taśmowo, a potem jak potrzeba to w poszczególnych krajach zmieniają to i tamto  :-)

Offline maden

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Grudnia 2016, 22:35:09 »
Dzieki za wszyatkie odpowiedzi. Okazuje sie, ze wrzucili mi zla wersje do mojego prestige.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Offline djzygi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Grudnia 2016, 23:07:45 »
wersja Plus Wi-Fi występuje tylko i wyłącznie jako dodatkowo opcja i nie wystepuje w standardzie w Prestige.
zakup modelu PLUS w ASO to koszt około 6tys zl!!!!
na "alledrogo" jeden sprzedawca ma nowe 2-3 szt na sprzedaż ale z tego co pisze nie pasuje do wszystkich modeli Toyota.

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Grudnia 2016, 08:46:36 »
Navi w każdej wersji występuje jako opcja (i nie za 6k tylko 2,5k), ale w Prestige powinna dodatkowo posiadać wifi i sterowanie głosowe bez dodatkowych opłat. W roku modelowym 2016 zrezygnowano też z nazwy 'plus' i byc może mogły wyniknąc stąd te pomyłki podczas doposażania. Natomiast w rm 2017 navi jest dostępna jedynie z pakietem JBL za 4,5k
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2016, 08:49:05 wysłana przez blooop »

Offline djzygi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Grudnia 2016, 22:44:47 »
Navi w każdej wersji występuje jako opcja (i nie za 6k tylko 2,5k)
A dziwne bo w serwisie jesli chcesz dokupic modul Low czyli nie plus to koszta modułu wraz z instalacją to okolo 3500-4000 w zaleznosci od dealera, wiec nie rozumiem jak moze kosztowac wersja Plus 2500 zl??
Napisz tutaj w ktorym ASO sprzedają Plus za taką cene???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Grudnia 2016, 23:06:40 »
Kolega pisał o cenie przy zakupie nowego auta +2500 na navi. Wersja PLUS straciła sens gdy wprowadzono 3 letnia aktualizacje map za 500zł.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Grudnia 2016, 23:45:19 »
Mam małe pytanie - mam system Touch & Go z firmware'm w wersji 4.3.1. W sklepie mam opcję update 4.3.0 za darmo - cokolwiek to znaczy - ale nie mogę tego pobrać i tak. Nie ma na liście i już. Trudno. Za to można pobrać mapy w wersjach m.in. 4.5.0DMUL oraz 6.8.1WL. Co prawda nie wiem, co mogą oznaczać literki D, M, i U oraz W, ale L oznacza zdaje się wersję "nie Plus", czyli moją. Ponieważ update 6.8.x jest też jako płatny, to jak rozumiem pewnie nie da się go nałożyć/zainstalować na moją wersję. A co z wersją 4.5.x? Czy można ją nałożyć na aktualną 4.3?

PS: Swoją drogą zdziwiłem się, że mapy obejmują Rosję i Kazachstan. Myślałem, że W jest od Europy zachodniej.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline djzygi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Grudnia 2016, 19:47:40 »
Wyglada na to ze masz wersje T&G1, nie wiem czy w ogole da sie T&G1 zaktualizowac do najnowszego softu gdzie juz jest nowy interface systemu, mysle ze to są jakies drobne aktualizacje, ale najlepszym sposobem nedzie przedzwonienie gdzies do ASO w wiekszym miescie gdzie mają z tym wiecej doczynienia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Grudnia 2016, 20:08:00 »
Wydaje mi się, że jednak mam TG2, gdyż TG1 miały firmware z wersjami 2.x, a nie 4.x jak moja. Oczywiście mogę się mylić i ktoś może to tu zweryfikować.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Grudnia 2016, 20:43:14 »
Wydaje mi się, że jednak mam TG2, gdyż TG1 miały firmware z wersjami 2.x, a nie 4.x jak moja. Oczywiście mogę się mylić i ktoś może to tu zweryfikować.
W moim z września 2014 dali TT2@Go z 4.3.0L. Rok modelowy AII 2013 miał TT (1), od roku modelowego 2014 w standardzie było TT2 (wg folderu reklamowego).
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl