Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch & Go - jak skasować trasę  (Przeczytany 5160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Nawigacja Toyota Touch & Go - jak skasować trasę
« dnia: 18 Grudnia 2016, 13:39:53 »
Witam!

Wydawało mi się, że jestem dość zaznajomiony z obsługą różnych urządzeń elektronicznych i programów komputerowych, ale Toyota Touch & Go uświadomiła mi, że chyba jednak nie. Mam ją w wersji 4.3.2L, mapa z 2014v2.

Moje pytanie brzmi: w jaki sposób mogę usunąć trasę ew. skasować punkt docelowy. Wyznaczenie trasy - OK, wybieram zapamiętany punkt, adres czy miejsce na mapie i działa. A jak to skasować? Chcę widzieć mapę i gdzie jestem, ale konkretnie nigdzie nie jeżdżę, a tym bardziej nie chcę komunikatów, że mam skręcić albo że nawigacja wybrała inną trasę.

Mój workaround to wyznaczenie na mapie punktu tuż przede mną i dojechanie do niego, ale chyba nie o to chodzi...Wszystkie znane aplikacje map (AM, TomTom, GM) mają możliwość usunięcia trasy i pewnie TT też ma - ale gdzie?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja Toyota Touch & Go - jak skasować trasę
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudnia 2016, 20:51:28 »
Trzeba przyznać, że jakiś idiotyzm mnie naszedł, że nie znalazłem tego na początku. Brak instrukcji navi mnie nie tłumaczy. Teraz coś zmieniając opcja kasowania trasy sama się znalazła. Dla potomności podaję - pierwsza (!) pozycja w menu Opcji nawigacji.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl