Autor Wątek: Jaka instalacja do 3ZR ?  (Przeczytany 5133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
Jaka instalacja do 3ZR ?
« dnia: 04 Stycznia 2017, 11:49:40 »
Witam. Rozglądam się powoli za instalacją do swojej ravki. Jeździłem ok 50 tys km na instalacji LPGTech w passacie 2.8 V6 i sobie chwaliłem, bezawaryjnie. Gazownik  poleca za ok 2,5 tys zł LPGTech'a . Nie wiem jakie są graty ale się dowiem, zapewniał że dobrze dobrane do mocy auta.

Dzwoniłem też do innej firmy i tak mi odpowiedzieli:

" Witam. Zalecam do Pana modelu samochodu LPG BRC SQ 32 OBD wraz z reduktorem MAX z dużym zapasem wydajnościowym w cenie 3200zł lub instalacje gazową PRINS VSI-2.0 (najwyższa półka) w cenie 3600zł. LPG montujemy w ciągu jednego dnia roboczego. Zbiornik do 53 litrów w cenie instalacji gazowej. Wlew LPG pod klapką paliwa - GRATIS. Na obie instalacje udzielamy 2 letniej gwarancji bez limitu kilometrów. Pozdrawiam Pana serdecznie "

Co proponujecie ?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Jaka instalacja do 3ZR ?
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2017, 12:53:57 »
W te gratisy nie ma co wierzyć, wszystko jest skrupulatnie podliczone. BRC nie jest złą instalacją, ale ma wielu przeciwników. Drogie są podzespoły w przypadku awarii, sam montaż instalacji czasami odbiega od norm estetycznych przyjętych przez estetów :)
Prinsa bym sobie odpuścił, mało kto potrafi ją dobrze wystroić, z serwisem też dosyć drogo.
LPGTECH, Stag, Optima to polskie instalacje, które spokojnie można montować i ewentualny serwis nie sprawia raczej problemu żadnemu gazmenowi. Wtryski Barracuda są już sprawdzone i też nie sprawiają problemu, do kompletu dobry filtr odstojnikowy, reduktor z dobrym zapasiem i rozgarnięty instalator.
Wejdź na lpg-forum i zobacz w dziale polecane zakłady, może jest ktoś w Twojej okolicy.

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2017, 13:40:27 »
Tak, mam z okolic magika co zna się na instalacjach. Tak jak pisałem, montował mi do V6 LPGTecha i byłem zadowolony.

Offline LpgMasters

• Toyot Leżący
  • *
    • Auto gaz  montaż instalacji  LPG, serwis lpg Warszawa, strojenie instalacji lpg sondą AFR
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2017, 00:32:52 »
Z czysto praktycznego punktu widzenia dobrze jest montować polskie instalacje gazowe. Ze względu na wszędzie dostepny serwis lpg i rozsądne ceny części zamiennych do gazu.
W tej chwili nie ma różnicy technicznej między porządnymi polskimi a włoskimi instalacjami lpg.
serwis lpg Warszawa ,  montaż instalacji LPG Warszawa, strojenie AFR instalacji LPG,

Offline SZCZURS

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Stycznia 2017, 19:18:21 »
Też jestem na tym samym etapie. U mnie chyba skończy się na BRC ale pytanie gdzie oni zmieszczą te 53l? Mi mówił magik, że 45 w bagażni wchodzi pod płytę.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Offline kuczi

• Toyot Leżący
  • *
    • gratyDOauta
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Stycznia 2017, 20:23:55 »
Napisali " zbiornik do 53 L ... " a więc pewnie 45

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl