Autor Wątek: Kontrolka ładowania akumulatora  (Przeczytany 15458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lecho48

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kontrolka ładowania akumulatora
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Lutego 2017, 11:50:03 »
Nie wiem w jakich okolicznościach wystąpił ten drugi zanik ładowania, Oczywiście Masz rację co do kolejności  postępowania wykluczenia usterki.
Natomiast akumulator, jeśli jest w stanie zakręcić rozrusznikiem i uruchomić silnik, to  jego sprawność i stan naładowania jest na tyle dobry  by być przyczyną zaniku ładowania.

Lecho48

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Lutego 2017, 13:37:39 »
Dzwoniłem do mechaniora. Niestety, wstępna diagnoza to alternator. Dodatkowo któraś z rolek głośno chodzi...
W Corolli sam sobie to naprawiłem bo tam mialem tyle miejsca, że łeb i ręce się mieściły. W V6 nawet palcem paska nie mogę dotknąć a co mówić wyjąc alternator.Jak się orientowałem bez demontażu chłodnicy nie da rady :wallbash:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Lutego 2017, 15:57:31 »
Ile to ma przebiegu ?

Jeśli same szczotki, to wymieniaj i jedź dalej, ale jeśli coś więcej, to weź cały altek z Optifita. Ceny mają fajne, a jakość "nieco" odbiega od firm regenerujących.
3VZ.pl

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Lutego 2017, 16:48:44 »
Ile to ma przebiegu ? Jeśli same szczotki, to wymieniaj i jedź dalej, ale jeśli coś więcej, to weź cały altek z Optifita. Ceny mają fajne, a jakość "nieco" odbiega od firm regenerujących.

80000 mil. Jak sprawdzałem swój poprzedni alternator to powiedziano mi że żaden zamiennik nie będzie miał takiej jakość jak oryginał. Poproszę jeszcze o sprawdzenie kabli czy może gdzieś nie sparciały.

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Lutego 2017, 07:26:24 »
Temat zamknięty. Przyczyna tkwiła w alternatorze. Padło sprzęgło i coś jeszcze. Teraz śmiga jak rakieta.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl