Autor Wątek: Problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 4126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _dave_

• Toyot Leżący
  • *
Problem z centralnym zamkiem
« dnia: 16 Stycznia 2017, 18:14:57 »
Witam. Dziwna rzecz mi się przydarzyła. Otóż centralny zamek w tylnych drzwiach jakby przelatuje. Próbuje zamknąc wielokrotnie, ale ostatecznie nie zamyka. Strzela jak z broni automatycznej. Pozostałe drzwi zamykają się normalnie. Wydaje mi się, że próbowałem je otworzyć w momencie kiedy naciskałem pilota. Czy to mogła być przyczyna? Od środka drzwi zamykają się normalnie. Ktoś pomoże?

Offline _dave_

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z centralnym zamkiem
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2017, 19:29:19 »
Dodam jeszcze, że zamykanie drzwi od środka za pomocą wichajstra w tych uszkodzonych drzwiach działa dużo ciężej niż w pozostałych. Dodatkowo nie ma tego charakterystycznego "wskoczenia". Ktoś pomoże? Coś można przeczyścić? Jak zdjąć boczek z tylnych drzwi?

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2017, 20:47:08 »
Z tego co pamiętam to pod gumką w uchwycie - wytłoczeniu do zamykania jest śruba do odkręcenia i pod uchwytem do otwierania - klamką (pod plastikową osłoną) druga śruba (oczywiście wszystko od środka samochodu) :grin:. Dalej lekko ciągniesz tylko z wyczuciem bo jeszcze idą przewody od sterowania opuszczaniem szyby i kable od głośnika(wszystkie podłączone przez wtyczki) także delikatnie ciągniemy i zatrzaski - spinki puszczą. Oczywiście są jeszcze cięgna od uchwytu otwierania drzwi także z wyczuciem i nic się nie uszkodzi.

Offline _dave_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2017, 21:58:31 »
W sobotę będę próbował. Dzięki

Offline _dave_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2017, 17:10:00 »
Faktycznie demontaż dziecinnie prosty. Gorzej z zamkiem. Nie udało się zdiagnozować problemu. Linka odpowiedzialna za blokowanie drzwi chodzi chyba za cieżko w porównaniu do pozostalych drzwi. Zamek pewnie jest nierozbieralny wiec pewnie zostaje wymiana

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Offline _dave_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lutego 2017, 08:44:37 »
Wymieniłem cały zamek. Działa jak marzenie. Wymiana prosta. Trzeba odkręcić sam zamek i szynę po której jeździ szyba. Zepsuty zamek mam w planie rozebrać i zobaczyć co jest nie tak

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Offline jaroslawra86

• Początkujący
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Czerwca 2021, 22:47:59 »
Czy doszedłeś może jaka była przyczyna nie zamykania zamka? Mam ten sam objaw i zastanawiam się jak naprawić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl