Autor Wątek: Yaris i problemy z bluetooth w Toyota Touch  (Przeczytany 2202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ramonoth

• Toyot Leżący
  • *
Yaris i problemy z bluetooth w Toyota Touch
« dnia: 23 Stycznia 2017, 11:46:17 »
Po pierwsze witam wszystkich, bo jestem tu nowy :)

Od niedawna jestem posiadaczem hybrydowego Yarisa (2016) wyposażonego w Toyota Touch. Po sparowaniu urządzenia z moim Samsungiem Note 3 pojawia się problem w postaci braku możliwości wykonywania połączeń telefonicznych z poziomu TT. Można odbierać połączenia i słuchać muzyki, ale nie wybierać połączenia. Zielona słuchawka po prostu nie reaguje.

Wykonywanie połączeń jest możliwe dopiero po wyłączeniu w telefonie w opcjach Bluetooth "Multimedia audio" i pozostawieniu jedynie "Połączeń audio". Można też to zrobić z poziomu TT.

Ciekawe, bo w Verso (2016) również z urządzeniem TT wszystko działa bez zarzutu.

Macie jakieś sugestie? Z góry serdeczne dzięki.

Offline szwagru11

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Yaris i problemy z bluetooth w Toyota Touch
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2017, 16:15:34 »
Nie wiem czy w obu jest ten sam producent radia (w przypadku toyota touch w wersji 1 było dwóch producentów: panasonic i fujitsu-ten), ale ja bym porónał wersję oprogramowania na obu i sprawdził czy nie ma przypadkiem jakiejś aktualizacji oprogramowania wnoszącej poprawki w działaniu bluetooth.

Offline ramonoth

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Yaris i problemy z bluetooth w Toyota Touch
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2017, 10:09:07 »
Pomogło wgranie najbardziej aktualnej wersji oprogramowania. Wszystko hula i buczy  <taniec>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl