Autor Wątek: Ubezpieczenie OC Prius III  (Przeczytany 4778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dyzio2483

• Toyot Leżący
  • *
Ubezpieczenie OC Prius III
« dnia: 03 Lutego 2017, 00:19:10 »
Panowie jakie płacicie OC za swojego Priusa.
Dziś ubezpieczylem swojego Priusa rok 2009 i jestem w szoku, najtansze ubezpieczenie przy wszystkich możliwych znizkach i rabatach wyszło 750zl w kolejnej firmie wychodzilo juz 900zl.  Dla porównania Mercedes CLA250 2014r 515zl. Nawet gość z ubezpieczeń byl w szoku dlaczego az tyle.
Jak wygląda to u Was.

Offline AdamMaciejLublin

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Ubezpieczenie OC Prius III
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2017, 08:27:27 »
Na początku grudnia zaplacilem 1500zl za saml oc. Jest drogo.

Pozdrawiam serdecznie!

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2017, 09:07:22 »
AdamMaciejLublin ale ty masz taxi wiec drożej Ci liczą.
ja za pakiet OC+AC we wrzesniu (przed podwyzkami) zapłaciłem 1650. boje sie troche co bedzie w tym roku ale mam nadzieje ze troche sie unormuje...
żonie 2 tyg. temu uzbezpieczalem seicento to bylem mile zaskoczony, miala OC za 450 w Hestii, przyslali mi kontynuacje z blankietem do wplaty na 1200 z hakiem - myslalem ze sie posikam ze smiechu  :laugh: (ale oni podobno tak maja ze najpierw tanio a po roku +120%). wiec poszedlem do posrednika i wyszukal mi w link4 za 494   :grin:
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2017, 10:29:16 »
dyzio zmień ubezpieczyciela.
Prius jest chyba jednym z najtańszych w ubezpieczeniu samochodów.
Ja płace niecałe 500zł za OC. Rząd jest jaki jest i były kosmiczne podwyżki. Na niektóre auta w firmie jest 2x drożej jak rok temu i to po poszukaniu u najtańszego ubezpieczyciela

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2017, 15:14:27 »
Dawniej OC w każdej firmie miało taki sam zakres. Obecnie OC po mimo, że jest obowiązkowe może kosztować różnie nawet w tej samej firmie z racji różnych pakietów.
Dlatego trudno porównywać ceny jeśli wielu nawet nie wie za co płaci :-)

Offline HPQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2017, 19:32:46 »
Za priusa 2 1.5l pierwszy rok po sprowadzeniu 900zl we Wrocławiu 60℅ zniżek. Za Passata 1.9 TDI 850zl. Ten sam ubezpieczyciel = AXA. Akurat nikt nie chciał mniej niż oni.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2017, 20:08:54 »
Za mojego 1.8 z 2009r. w Link4 OC+AC - Całkowita składka do zapłacenia: 890,41 PLN. Część składki w wysokości 187,00 PLN opłacona punktami PAYBACK 12 listopada 2016r.

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2017, 20:51:10 »
Jaki ty tam masz zakres na tym ac? Za taką cenę?!

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lutego 2017, 21:03:13 »
mini AC :-)

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Lutego 2017, 21:39:53 »
Ja za swojego z 2009 OC i pełne AC z zagranicą w lipcu zapłaciłem 1200 zł, AC bez zniżek. Ciekawe ile w tym roku wyjdzie.

Offline amokk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lutego 2017, 07:13:14 »
Najtańsze OC na taxi to PZU 1030 zł razem z ochroną zniżek...

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lutego 2017, 10:32:44 »
Jaki ty tam masz zakres na tym ac? Za taką cenę?!

Wariant podstawowy – Auto Assistance obejmuje: •  naprawę auta na miejscu zdarzenia •  holowanie unieruchomionego pojazdu z miejsca zdarzenia do miejsca, które wskażesz (do 100 km) •  pomoc przy wymianie koła • pomoc w uruchomieniu pojazdu w przypadku rozładowania akumulatora •  dostarczenie paliwa w razie jego braku •  złomowanie pojazdu •  pomoc w otwarciu pojazdu w przypadku zniszczenia lub utraty kluczyków •  pokrycie kosztów parkowania pojazdu do 3 dni •  opiekę nad zwierzętami – jeśli w wyniku nieszczęśliwego wypadku lub nagłego zachorowania zostaniesz przewieziony do szpitala, pokryjemy koszt opieki i transportu zwierzęcia do schroniska lub hotelu.
•  samochód zastępczy w razie wypadku lub kradzieży aż do 7 dni •  nocleg w hotelu (dwie lub trzy gwiazdki), gdy odległość od miejsca zdarzenia do miejsca zamieszkania przekracza 20 km lub •  transport Kierowcy i Pasażerów do celu podróży lub miejsca zamieszkania, gdy odległość od miejsca zdarzenia do miejsca zamieszkania przekracza 20 km

Wariant rozszerzony – Auto Assistance Plus, obejmuje swoim zakresem wszystkie świadczenia wariantu podstawowego Auto Assistance oraz dodatkowo: •  opiekę nad dziećmi – jeżeli w trakcie zdarzenia assistance (nieszczęśliwy wypadek lub nagłe zachorowanie) zostaniesz przewieziony do szpitala lub jesteś jedynym opiekunem dzieci •  transport sanitarny – ze szpitala do miejsca zamieszkania, jeśli będziesz hospitalizowany dłużej niż 5 dni •  wizytę bliskiej osoby – jeśli będziesz hospitalizowany, a obecność osoby towarzyszącej jest konieczna i zalecona przez lekarza. Pokryjemy koszty jej zakwaterowania w hotelu (dwie lub trzy gwiazdki) •  pomoc psychologa – pokryjemy koszt pierwszej wizyty •  kierowcę zastępczego – jeśli uszkodzenia ciała lub okoliczności uniemożliwiają dalsze kierowanie pojazdem, pomożemy Ci załatwić kierowcę zastępczego lub umożliwimy taką pomoc wskazanej przez Ciebie osobie. Pamiętaj jednak, że z tego świadczenia możesz skorzystać tylko w przypadku, gdy odległość od miejsca zdarzenia do miejsca zamieszkania przekracza 20km •  samochód zastępczy w razie awarii do 7 dni, a w razie wypadku lub kradzieży aż do 14 dni •  pomoc w przypadku zamarznięcia lub zatankowania niewłaściwego paliwa •  pomoc w wymianie żarówek
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2017, 10:47:50 wysłana przez laki »

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Lutego 2017, 15:38:04 »
Cena OK, ale jest ona wynikiem ograniczeń. Jak się nic nie stanie, to ok. Ale jak będzie bum, to nie dość, że wypłata będzie policzona wg zamienników, to jeszcze dowalą amortyzację :(

Nie wiem jaki masz rocznik auta, ale w PZU redukcja wypłaty za części może wynieść nawet 60%.

Czyli trzeba trzymać kciuki, żeby nic się nie stało.

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Lutego 2017, 20:00:56 »
Teraz za samo OC trzeba zapłacić więcej.

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Lutego 2017, 22:23:29 »
Laki--> Cena tego ac spoko, ale wybacz zakres beznadziejny.
Z tego co rozumiem bez kradzieży, zamienniki części, amortyzacja, udziały w szkodzie. W przypadku zdarzenia dostaniesz 1/4 realnego kosztu naprawy auta.
No ale sztuka jest ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl