Autor Wątek: OLEJ W SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ ???  (Przeczytany 7696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mptoyo

• Gość
OLEJ W SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ ???
« dnia: 21 Kwietnia 2005, 22:49:04 »
WITAM WSZYSTKICH KLUBOWICZÓW
WLASNIE SIE ZAREJESTROWALEM I ZAMIERZAM Z WAMI ... KLIKAC I WYMIENIAC SPOSTRZEZENIA ...
NA POCZATEK PYTANKO ??? ILE OLEJU POTRZEBUJE DO AUTOMATYCZNEJ SKRZNKI BIEGOW >> I JAK SIE WYMIENIA FILTRY ??? CZY TRZEBA ZDJAC MISKE CZY NIE ???
DODAM ZE TOYOTAMI JEZDZE JUZ 10 LATI SAM W NICH WSZYSTKO ROBIE,,,, ALE TEN "WYNALAZEK MIE CHYBA PRZERASTA ... PREVIA JEST SUPER ACZKOLWIEK NIEKTURE ROZWIAZANIA  W NIEJ SA CO NAJMNIEJ DZIWNE
I POTRZEBUJE RADY ... JAK SIE MONTUJE PORTKI ??? CZY SIE JE SPAWA. CZY PO PROSTU WSUWA W RURKI ??? ... PIERDZI PRZY POLACZENIU PORTEK Z TLUMIKIEM DRGAN ... W MIEJSCU GDZIE SIE LACZA Z CZTERECH W JEDNA

POZDRAWIAM WSZYSTKICH PREVIARZY ...

maran

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2005, 00:32:32 »
odkrec i umiejetnie zdejmij miske a ponownie wykorzystasz uszczelke / ja miałem zapasowa/ filtr jest metalową siatką - wypłucz /  u mnie był czysciutki po 120tys/ w misce sa 2 magnesy do zbierania opiłków z oleju / nie ruszaj bo sa delikatne - miekkie / olej wlej przez rurke bagnetu sporo wchodzi ale nie pamietam dokładnie 6-8 qts /usa/ , portki łacza sie ze srodkowym tłumikiem flanszą z dwoma otworami w niej sa 2 uszczelki oryngi jesli włozysz za grube i mocno scisniesz wówczas wygniesz flansze / stosuj oryginalny rozmiar  uszczelek!! / i bedzie trudno wyprostowac nawet na gorąco tak u mnie spaprali , od góry jest dołek tam lubi stac wilgoc i koroduje a ciezko góry spawac.
POZDRAWIAM

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwietnia 2005, 06:54:31 »
:wink: DZIEKI SERDECZNE ... ZARAZ WEEKEND - BEDE WALCZYL ... NAPISZE JAK MI POSZLO

POZDRAWIAM

eltech

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2005, 23:45:11 »
Mptoyo jak lecisz od siebie na Ostrobramską to przed wiaduktem na Marsa jest po lewej stronie firma HDS HAK POL i ja tam zawsze robięspawanie układu wydechowego bo specjalizują sięw tym i w hakach

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Kwietnia 2005, 06:55:41 »
DZEKI SASIEDZIE ... PODJADE TAM DZIS I ZOBACZE CO MI POWIEDZA ... A SWOJA DROGA TO PEWNIE JA SLYSZALES :) W ZESZLYM TYGODNIU STALY OBOK SIEBIE POD TWOIM SKLEPEM ... PRZYJECHALY NIA DWIE BABKI Z GROMADKA DZIECI ...
POZDROWIONKA

adamis

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Kwietnia 2005, 11:59:56 »
Z Automatu nie spuścisz całego oleju,tylko gdzieś 1/2.Dlatego dobrze jest po parunastu tys.znów spuścić i dolać nowy.Głupie to,ale jak na razie nikt nie wie jak wyssać cały olej ze skrzyni automatycznej.

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Kwietnia 2005, 22:23:02 »
HEJ ADAMIS
CO PRAWDA OLEJU JESZCZE NIE WYMIENILEM, ALE... JUZ WIEM ZE TRZEBA ZDJAC MISKE ... POTWIERDZIL TO SERVIS "TOYOTA" Z WAWKI ...
PRZY KAZDEJ WYMIANIE OLEJU  W SKRZYNI ZALECAJA ZDJAC MISKE, OCZYSCIC "OCIEKACZE" I WSZYSTKO WYMYC

POZDRAWIAM
MPTOYO

adamis

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Kwietnia 2005, 10:38:40 »
Ja bym tam nie bawił sięw zdejmowanie miski,bo do wymiany oleju to wcale nie jest konieczne.Chyba,że chcesz obejżeć sobie filtr oleju.U mnie po 200 tys.był jak nowy,bez najmniejszych brudów.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Maja 2005, 00:46:43 »
A są przecież takie fajne urządzonka do odsysania oleju z silnika to może tym i w skrzynce pojeździć.

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Maja 2005, 09:32:36 »
NIBY PROSTE, ALE...
ONA MA PRZELECIANE 250 TYS, A PONOC OLEJ BYL W NIEJ WYMIENIANY JESZCZE NA GWARANCJI ... NIKT NIE WIE KIEDY ??? WIEC WOLALBYM ZDJAC MISKE I DOKLADNIE WYCZYSCIC FILTRY
POZDRAWIAM

eltech

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Maja 2005, 12:16:39 »
Jakby był Ci potrzebny kanał to wal śmiało

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Maja 2005, 12:24:27 »
O DZIEKI ... W OKRESIE ZALANIA MOJEGO CHETNIE SKORZYSTAM
POZDRAWIAM

adamis

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Maja 2005, 20:32:31 »
Odsysanie tu nie skutkuje,bo ssak i tak wkłada sięprzez otwór bagnetu,a ten sięga na taką samą głębokość co i korek spustowy.
Przy okazji zdjęcia miski warto ją wyklepać jeśli jest wgięta.Mnie to wgięcie+złuszczony plastik ze ślizgaczy łańcucha rozrządu kosztowało zatarcie silnika.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Maja 2005, 23:11:51 »
Marcin mój kanał też jesienią robi za akwarium bo jest póki co na dworzu.
Adam najbardziej pod miską to przydałaby siętaka pancerna osłona jak ja mam  :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl