Autor Wątek: Auris II - rdzewieją stalowe felgi  (Przeczytany 1463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
Auris II - rdzewieją stalowe felgi
« dnia: 09 Lutego 2017, 14:11:29 »
Cześć,

auto ma tylko kilkanaście miesięcy, a na felgach już mam rdzawe pamiątki po każdej wymianie opon. Czy w Waszych autach jest tak samo? Ostatni mój samochód na stalówkach to była nastoletnia xantia, na której rdzawych śladów po odważnikach nie było mimo, że miała kilkanaście lat służby!

F_20.0

• Gość
Odp: Auris II - rdzewieją stalowe felgi
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lutego 2017, 16:55:16 »
Ja mam już całe nadwozie w kropki rdzawe, a na elementach podwozia malowanych proszkowo (czarna farba) to już coraz więcej tej rdzy właściwej. Auto z 08.2015. Toyota to już norma.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego 2017, 18:16:59 »
To nie jest proszek tylko KTL.

Co do reszty, u mnie tak samo - też pojawia się nalot na malowanych na czarno elementach podwozia i felgi miejscami rdzewieją. Auto z 06.1992, więc w Toyocie chyba tak jest...
3VZ.pl

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2017, 19:03:04 »
F_20.0: a co na to serwis? Nie podpada to pod gwarancję?

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lutego 2017, 19:23:30 »
marcin: widzisz człowiek się uczy całe życie, ja myślałem na 100%, że malują to proszkowo ( bo skąd miał być w rogach pomalowany piasek z obróbki tych elementów - chodzi mi o sanki silnika i sypiący się spod farby po piaskowaniu ), a metoda którą opisujesz polega raczej na malowaniu na mokro ...
Czy wkradł się błąd u Ciebie jeśli chodzi o datę produkcji czy raczej to był sarkazm  :-P

Mistik: auto było już dwa razy na przeglądzie 15 i 30 tyś. Było na kanale i rozmawiałem z mistrzem odnośnie rdzy i ... wzruszył ramionami i stwierdził, że to tak się ma. (Faktycznie sam wożę elementy do 5tek  w Dingolfing to podwykonawca przed malowaniem szybko piaskuje i żeby było  :czerwona: , ale to już tak wszędzie jest, no może jak sobie kupimy wózek za 100 tyś Euro ... to może choć umyją, co wy na to? )

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl