Autor Wątek: Problem z nawigacją  (Przeczytany 95577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
Odp: Problem z nawigacją
« Odpowiedź #135 dnia: 15 Kwietnia 2017, 20:11:52 »
 <zalamka> No wiem, myślałem że zegarki są takie same... :-P

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 15 Kwietnia 2017, 21:18:52 »
Jako że co do navi trza spróbować konsultacji z prawnikiem, to mam pytanie do użytkowników C-HRa z nawigacją:
Panowie i Panie! Czy ktokolwiek z Was ma w C-HR nawigację w wersji z "plusem"? Czyli z WiFi i rozpoznawaniem komend głosowych? Ale bez ściemniania  :embarassed:
Bo jeśli tak, to wszyscy którzy doposażyli autko w navi za kwotę 2500 złociszy powinni walczyć o swoje!!! bo jak wszyscy wiemy w specyfikacji była do "wyboru" tylko jedna opcja!

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Kwietnia 2017, 21:27:34 »
Nie wiem co tam sprzedawcy opowiadają w salonach, ale w katalogu nie ma słowa o Wifi i rozpoznawaniu głosu. Przynajmniej ja nie widzę :D

Patrząc na inne modele Toyoty, to widać, że zarówno Wifi jaki głosowe rozpoznawanie komend i dodatkowo nawigacja 3D jest dostępna tylko po zakupie wersji z pakietem JBL. Z tym, że w katalogu CHR w ogóle nie ma słowa o Wifi i komendach. Nawet w wersji z JBL-em.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Kwietnia 2017, 13:57:26 »
A w instrukcji z C-HRa jest a co więcej, po rejestracji systemu na stronie internetowej wychodzi że powinno być wifi i komendy głosowe czyli system z plusem!!!

Offline soprano21

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Kwietnia 2017, 15:52:16 »
Jaki  macie podany model na ekranie dotykowym  prawy dolny narożnik .?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #140 dnia: 18 Kwietnia 2017, 10:54:53 »
Ja mam model 100510!
Ponawiam pytanie, czy ktokolwiek z posiadaczy chra ma nawigację w wersji z plusem???

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 18 Kwietnia 2017, 11:27:46 »
Każdy ma trochę racji .

Co do uwag do kolegi @Kierepowski to ma sporo racji . Ja też uważam , że auto za niemałe pieniądze mieniące się nowoczesnym i "napędzanym zachwytem" nie powinno mieć takich żenujących nielogicznych niedoróbek jakby było pierwszym modelem jakiejś nowej marki . Fatalnie działające nawigacje , mirror link który niby jest ale działa jak chce , brak autolocka , komend głosowych mimo klawisza czy okropne żarówki w oświetleniu wnętrza , i beznadziejny pomiar zasięgu są po prostu zaskakujące i nie powinny mieć miejsca bo po prostu psują efekt tego skądinąd udanego samochodu pełnego zalet .
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #142 dnia: 19 Kwietnia 2017, 09:41:52 »
Wygląda na to że wszyscy narzekają na nawi w CH-R a mało kto ją ma a tym bardziej używa  :embarassed:
Ludzie! piszcie wreszcie jaką kto ma wersję! Model i czy z plusem czy bez.

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 19 Kwietnia 2017, 10:36:52 »
Nie jest nigdzie określone w dokumentacji, ani w ofercie, ani w umowie, że jest jakikolwiek wybór nawigacji w wersji "Plus". Jest tylko za 2500 zł nawigacja w wersji "Toyota Touch 2 with Go" . Powtarzam, że w instrukcji nawigacji, która jest do ściągnięcia ze strony Moja Toyota występują tylko 2 wersje: "Toyota Touch 2" i Toyota Touch 2 with Go". Ta ostatnia, którą zgodnie z umową zakupiłem powinna według instrukcji posiadać komendy głosowe i to w języku polskim, ale ich nie posiada bo pojawia się komunikat po naciśnięciu przycisku "Funkcja poleceń głosowych jest niedostępna w Toyota Touch 2". Z wyglądu opcji ekranowych mamy wersję "..with Go", ale ze względu na ilość dostępnych funkcji mamy wersję Toyota Touch 2 (bez Go). I jest to po prostu skandal, więc powinniśmy składać reklamacje, a jeśli nie pomoże ,w ostateczności złożyć pozew zbiorowy.

Offline soprano21

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 19 Kwietnia 2017, 12:12:29 »
Mam bez navi  model 100510 prawy dolny narożnik . czyli to jest toyota touch 2 ?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #145 dnia: 19 Kwietnia 2017, 13:03:22 »
Ja też mam 100510 i jest Touch 2 With Go bez plusa.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #146 dnia: 19 Kwietnia 2017, 18:04:39 »
Czy ktoś inny ma problem z nawigacją? Nawigacja bardzo często pokazuje że samochód jest około 50 metrów od rzeczywistej pozycji - przez to jest prawie nie urzyteczna. Zrobiłem aktualizacje z mojatoyota.pl.
Kolego a nie da sie na tej nawigacji jakos sciagnac yanosika???

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 19 Kwietnia 2017, 19:33:34 »
Musisz namówić producenta Yanosika co by napisał do Toyoty i zrobił z nimi deal na napisanie i dołączenie swojej aplikacji do listy dostępnych apek. Toyota powinna dać im (dopłatnie?) SDK do pisania softu, a  oni powinni im dostarczyć sprawdzoną apkę do użyczenia lub zakupu w sklepie Toyoty. Proste niby. Bazując na sofcie Coyote domyślam się, że całość byłaby prosta do ogarnięcia. Problematyczne może być podpisanie umowy. Przykro mi.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #148 dnia: 19 Kwietnia 2017, 19:59:25 »
Musisz namówić producenta Yanosika co by napisał do Toyoty i zrobił z nimi deal na napisanie i dołączenie swojej aplikacji do listy dostępnych apek. Toyota powinna dać im (dopłatnie?) SDK do pisania softu, a  oni powinni im dostarczyć sprawdzoną apkę do użyczenia lub zakupu w sklepie Toyoty. Proste niby. Bazując na sofcie Coyote domyślam się, że całość byłaby prosta do ogarnięcia. Problematyczne może być podpisanie umowy. Przykro mi.
pytałem parę razy toyote ale odpowiedz żadna , problematyczna to toyota polska niby ze coyot jest lepszy program od naszych w PL? bez przesady..

Offline odien6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:19:22 »
Software Version: 6.8.1WH
Map ID: 2016 v2

Nawigacja raz na jakiś czas nie potrafi załapać dokładnej pozycji. Dwa razy mi się również zdarzyło, że podczas trasy nawigacja zwariowała. Trwa to mniej więcej do 5min, potem już OK. Próbowałem resetować do ustawień fabrycznych i aktualizować, bez poprawy.

Z drugiej strony podłączenie nawigacji do Internetów naprawdę pomaga! Pokazuję z odpowiednim wyprzedzeniem informacje i wypadku i zatorach i poprawnie proponuję objazdy, nawet lepiej niż Google maps.
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2017, 13:18:10 wysłana przez Damian91 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl