Autor Wątek: Auris Hybryd kombi - subiektywnie  (Przeczytany 16357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris Hybryd kombi - subiektywnie
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Marca 2017, 15:47:52 »
Trzeba by to zobaczyć na żywo. Na dzień dzisiejszy powiem: dziwne to wnętrze :D Ni to CHR ni to Prius, no i nie ma przeszycia przy schowku :D

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Marca 2017, 08:37:01 »
Też mi bardziej do Mirai na wodór pasuje bardziej niż Aurisa.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 05 Marca 2017, 09:51:36 »
Jak sądzę tutaj są prawdziwe zdjęcia Aurisa 2018:

http://www.2018toyota.com/toyota/2018-toyota-auris/

« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2017, 09:54:32 wysłana przez EliEli »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #63 dnia: 05 Marca 2017, 10:57:59 »
Myśle że to jedna z koncepcji obecnego. Nie różni się niczym poza kierownicą (stary wyświetlacz między zegarami z poprzedniej generacji) i ma schowek pod radiem :D

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 05 Marca 2017, 11:22:54 »
Jak dla mnie o niebo lepiej. Tradycjonalista jestem...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Thing

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Marca 2017, 07:21:13 »
Ale wstrętne to wnętrze z poprzedniego linka. Istne Pokemony.

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Marca 2017, 09:12:01 »
Przecież tak nie będzie wyglądała następna generacja- za wcześnie na jakieś przecieki.

Offline racibornio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 20 Marca 2017, 22:33:35 »
Subiektywnie to i ja zarzucę swoje:
pierwsza jazda próbna Aurisem-H około rok temu (koniec zimy 2016) - od dealera na Bielanach od razu na A4 i to wycie nas przeraziło. Potem kilka innych jazd innymi autami i byliśmy w kropce. Ibiza robiła się już za mała, no to pomysł na Leona - oczywiście Cuprę. Ale po wielu opiniach odstręczył nas fakt bardzo mocnego wysilenia tego silnika - 290KM z 2.0. W zasadzie nawet podobnie wysilone są 1.8 180KM grupy VW - już się nie dostanie u nich MPI. No więc wróciliśmy do pomysłu hybrydy - przeliczenia kosztów pokazały jasno, że będzie to tańsze nawet od naszego starego Poldka na gaz - trzymanego z sentymentu. I to biorąc założenie na zużycie 6,5L - żadne tam bajki 3,5L wg producenta. Ale co mnie wizualnie odstraszało - ta obrzydliwa kierownica. W Seatach nowych generacji są mega estetyczne. Napisałem nawet na fejsie to Toyota Polska czy da się wymienić tą obrzydliwą kierownicą na taką jak w Avensis - odpisali, że trzeba gadać z ASO, ale nie ma odgórnego ‘niedasię’. Facet w ASO powiedział natomiast, że nikt w techników nie podbije się pod homologacją, że to będzie ze sobą gadać. No więc trudno. Ale zdecydowaliśmy się brać teraz kombiaka na dłużej, dlatego nawet droższego, i wzięliśmy Prestige - tutaj ta kierownica jest naprawdę inaczej wykończona. Przyciski + zejście w dół tego trapezu naprawdę nie rażą tak w oczy tandetnością. No i jednak na drugiej jeździe próbnej - już teraz w połowie lutego 2017 - pojeździliśmy po mieście i naprawdę cicho było z tej skrzyni. Od kilku dni jeździmy już swoją - nawet i na A4 tak ją obsługuję, że nie rzęzi, a na mieście na odcinku 10km miałem dzisiaj spalanie 4,4L. Dzisiaj wybierając jeszcze raz kupiłbym to samo auto.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Marca 2017, 11:38:40 »
Niezła rozkmina, hatchback 290 koni, czy zamulasta hybryda kombi.  :o

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Marca 2017, 13:10:40 »
Leon Cupra jest dostępny w kombi.  Cena w automacie i po doposażeniu do standardu Aurisa Prestige ok. 153 kzł. Przy takim budżecie można by się rozejrzeć za jakimś Lexusem albo przynajmniej RAV4 Hybrid.

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Marca 2017, 16:15:26 »
Niezła rozkmina, hatchback 290 koni, czy zamulasta hybryda kombi. 

:-) przejechałem się niedawno w trasie z monitorem hybrydy (hybrid assistant)
Wiesz ile kW czy tam KM jest potrzebne do jazdy z prędkością 100km/h?
To ja Ci powiem - tak średnio pomiędzy 20 a 30koni w zależności od ukształtowania terenu i wiatru..
Właśnie w przedziale ~20kW (27KM) wykastrowany silnik hybrydy osiąga znakomitą sprawność prawie równą dieslom.
Dodając do tego napęd elektryczny i ten automatyczny start-stop wynik robi się jeszcze lepszy.

Jak ktoś szuka autka do miasta + weekendowych wypadów poza miasto to hybrydowy kombiak spełni to zadanie dużo lepiej niż rozdmuchany hatchback z wysilonym silnikiem.
Właściciele samochodów z tym napędem za oceanem robią bez problemów 200tyś mil.
Właściciele aut z rodziny szmelcwagenów w tym czasie kolejny raz remontują silnik i naprawiają turbo/dwumasę/itp...

« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2017, 16:17:50 wysłana przez Mieciu »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Marca 2017, 18:27:58 »
Na początku też dałem pojeździć znajomym swoim samochodem to narzekali że wyje i dziadostwo. Człowiek później jak się nauczy jazdy i operowania gazem to przy 140 nadal nie słychać wycia. Czytanie książek z samochodu i tych instrukcji jednak coś daje

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl