Autor Wątek: System głosowy toyota 2 go  (Przeczytany 6187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
System głosowy toyota 2 go
« dnia: 21 Lutego 2017, 20:19:35 »
Witam.

Dodałem telefon, połączyłem z internetem, pościągałem aktualizację map i tak dalej z internatu. Zalogowałem się w samochodzie a na stronce mam napisane w zakładce System multimedialny

"Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus
System Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus posiada wszystkie funkcje obsługiwane przez wersję Toyota Touch® 2 z funkcją Go, ale został dodatkowo wyposażony w opcję rozpoznawania poleceń głosowych, funkcję Text-to-speech oraz ulepszoną łączność Wi-Fi i Bluetooth®."

Aczkolwiek poleceń głosowych nadal nie obsługuje radio. W serwisie również telefonicznie potwierdzili opcje.

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
Odp: System głosowy toyota 2 go
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2017, 21:50:56 »
Obawiam się, że możesz mieć nie taki moduł co trzeba. Dla pewności sprawdź też, czy ci działają wskazówki navi na ekranie między zegarami, jeśli nie, to pewnie także spotkało cię to co mnie i parę innych osób. Już gdzieś tutaj pisałem o tym, że podczas doposażania samochodu, podobno jeszcze w centrali w Polsce, samochód został wsadzony moduł nawigacji z niższej wersji, czyli 'zwykłą' navi bez plusa. Ja miałem samochód z października '16 i jak powiadomiłem swojego dealera, to posprawdzał też u siebie samochody z innych dostaw i co ciekawe, niektóre październikowe miały dobre moduły, a niektóre nie. I taka sama sytuacja dotyczyła też dostawy z listopada. Mają więc tam gdzieś niezły burdel i chyba sami nie wiedzą co mają montować do jakiej wersji wyposażenia, albo to jakis wałek

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2017, 21:54:06 »
Ja też nie za bardzo jaże co mam z tym radiem. Najpier głosowe wybieranie nie działało (zauważyłem po aktualizacji płatnej, bo łaskawie nie poinformowali, że po zakupie Exe masz 3 lata gratis, a i po wklepanie VIN serwer nie protestował) Załadowałem dla zwykłej (przecież głosowe nie działa) i poszło.
Teraz nagle głosowe działa , ale map i systemu dla Plusa nie przyjmuje, więc chyba to spartoliłem. Reasumując: mapy mam do zwykłej, wybieranie głosowe działa, ale marnie rozpoznaje j. Polski, SMS nie czyta, a wg specyfikacji powinienem mieć Plus. Nie wiem co ja narobiłem, ale z pewnością masz coś pomajstrować choć jak opisujesz wstawiłeś wersję H czyli prawidłową do Plusa ( tak mówią na forum )
O co tu kolega pisze za newsy. Czyżby radio plus navi zwykła, fajny bajzel w tej Toyocie. I znowu serwis ... i jak tu nie pić 🤔 Zawsze jakaś okazja.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2017, 21:58:02 wysłana przez F_20.0 »

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2017, 22:29:28 »
Mam zwykły TT2&GO (bez plusa) i też mam to samo w zakładce system multimedialny.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2017, 07:01:34 »
Czyli kolejny punkt do listy przy wizycie w serwisie. Do tego poprzedni właściciel wyłączył połowę funkcji typu pasy, toyota safety sense etc. Co za cep.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2017, 08:39:57 »
A co się dziwisz jak to połowa nie działała jak należy. Jak sobie byś robił kilkanaście tyś km po nocach i wiecznie błyskało Ci się po oczach rażącymi komunikatami, że Ci się to wyłączyło, albo tamto, albo światła puszczały focha i jedno świeciło po drzewach, a drugie pod zderzak, to też byś wyłączył dla swojego samopoczucia. Jakiś powód konkretny gość miał, a Ty zaraz go obrażasz. Zastanów się.

Co do radia: radio mam zwykłe, to obsługujący wprowadzał w błąd  <zalamka> Ja krótko wciskam przycisk "rozpoznawanie poleceń głosowych" to wyświetla mi się komunikat o niedostępności (prawidłowo-mam zwykłe radio), ale ostatnio trzymałem dłużej, a że telefon był połączony to odezwała się "Zosia" z iPhona , a ona nie rozumieć dobrze polskiego języka, mówi za to czysto i przyjemną barwą. Czyli temat rozwiązałem. Nawi mam std, poleceń głosowych nie ma, a to co się odzywało to był telefon.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2017, 08:45:57 wysłana przez F_20.0 »

Offline greg17

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lutego 2017, 18:23:55 »
Witam, czy ktoś może miał podobny problem -  posiadałem Touch 1 ale skusiłem się na zakup TG2 no i problem. Na ekranie widać funkcję bluetooth ale po naciśnięciu "trwa oczekiwanie na moduł bluetooth" i nic. Bardzo mnie to dziwi bo TG1 obsługiwał wszystko bez problemu nie mając modułu nawigacji a tu chyba zamiana siekierki na kijek - pomóżcie proszę może to trzeba odblokować ? 

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2017, 20:44:08 »
A nie czeka, aż się połączysz telefonem? Samo się nie łączy. Idziesz do Setup'u, zakładka dot. łączności, włącz widoczność BT i połącz z telefonu. Pewnie odwrotnie też zadziała (zrób telefon widoczny via BT i połącz z TT).
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline greg17

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lutego 2017, 21:12:14 »
SETUP ---> łączność Bluetooth  czy Bluetooth z ekranu MEDIA , kończy się komunikatem "oczekiwanie na moduł bluetooth"  :-(

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lutego 2017, 22:15:49 »
Jak na chłopski rozum (przynajmniej ja tak rozumuje) to radio nie widzi w ogóle modułu BT

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Lutego 2017, 08:53:44 »
a propos pierwszej wypowiedzi w wątku, informacja na koncie mytoyota to niedoróbka.
znalazłem folder reklamowy wyprzedaży aurisa 2016 i w nim że:
  • trójwymiarowe mapy
  • łączenie z internetem przez wifi
  • rozpoznawanie komend głosowych
są dostępne w wersji Prestige z pakietem JBL.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Lutego 2017, 09:30:25 »
Od listopada, wcześniej nie było pakietu JBL. Mój październikowy auris ma sterowanie głosowe i wifi, które było standardem jak brałeś nawigację

Offline Barti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Lutego 2017, 09:38:10 »
Z tym bywa naprawdę różnie. Aczkolwiek powinno być tak że jak dostajesz za co płacisz. Logiczne. Ja akurat należę do tej grupy szczęśliwców który zamawiał Toyota Touch & Go a dostał wersję z PLUSEM (wyprzedaż rocznika 2015 auto kupiłem w kwietniu 2016).
Sa dealer był zaskoczony bo pierwszy raz mu sie taka akcja zdarzyła.

« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2017, 09:40:43 wysłana przez Barti »
Corolla E12 HB 1.4 D4D SOL => Auris II FL 1.6 Comfort

Offline greg17

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Lutego 2017, 10:04:21 »
Jak na chłopski rozum (przynajmniej ja tak rozumuje) to radio nie widzi w ogóle modułu BT

To ja wiem, tylko dlaczego ? W T&G1 moduł działał bez problemu a TG2, czyżby zewnętrzny obowiązywał? Podłączyłem wczoraj inne radio z zaprzyjaźnionego warsztatu i tam również tyle że po angielsku trwa oczekiwanie na moduł. Mam wrażenie, że w TG2 nie był on wbudowany w radio. Jak tam u was koledzy, macie TG2 bez nawigacji lub dostawiane i wszystko działa ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl