Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 358959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Marca 2018, 19:24:55 »
kamień uderzył minimalnie nad szybę i mam głęboki odprysk
jaki hardcore   :thumbdown:
Firma Baseus, polecam.https://naforum.zapodaj.net/e0ead091bb94.jpg.html
boję się magnesów - może spaść (np. podczas jazdy na dziurawej drodze) na to całe piano black wokół pałki od biegów  :czerwona:

Mój idealny to https://ispot.pl/uchwyty-samochodowe/kenu-airframe-black-uchwyt-samochodowy,id-76045 , tyle tylko że kupiony w Auchan za 13 zł 
fajny - kratka utrzyma telefon ? Nie majda się i nie spadnie ? Telefon mieści się nad ekranem TT2?
ja jako tradycjonalista przypiąłem się do szyby
http://zalewmobile.pl/uchwyty-nokia-cr-123-oryginalny-uchwyt-do-lumia-610-710-800-900/p,274506
patkrz - widzę u ciebie jasną tapicerkę. Jak użytkowanie ? Brudzi się w te jesienno-zimowe dni ? Nie farbuje od jeansów ? Kremowe fotele z czarną podłogą - jak to się prezentuje ogólnie ?
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2018, 19:30:45 wysłana przez YogiBabo »
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Marcin_G

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Marca 2018, 19:40:35 »
Od roku nic się z kratką nie dzieje.
Czy zasłania ekran TT? Jak jest w poziomie to nie.
A jak w pionie to nie wiem :) Używam telefonu do nawigacji i pionowo jeszcze nie był zamontowany w uchwycie.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Marca 2018, 22:39:38 »
patkrz - widzę u ciebie jasną tapicerkę. Jak użytkowanie ? Brudzi się w te jesienno-zimowe dni ? Nie farbuje od jeansów ? Kremowe fotele z czarną podłogą - jak to się prezentuje ogólnie ?
Od dawna kusiło mnie połączenie ciemnego lakieru z jasnym wnętrzem i zaryzykowałam. Myślalam, że mimo mojego pedantycznego dbania będzie koszmarnie i ciągła walka z plamami. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona bo jest bardzo dobrze, a nie przykładam ogromnej wagi żeby czegoś nie wybrudzić. Śladów od jeansów absolutnie nie ma, boczki też czyściutkie. Po zakupie prałam przednie fotele w firmie detailingowej - w salonie tak je wyprali, że został smród i zacieki...No ale cóż, pewnie zlecili to jakiemuś mechanikowi, który po prostu wpompował wodę w gąbki. Podoba mi się szczególnie gdy po zmroku otwieram auto, zapalają się lampki w środku i widać ten kontrast wnętrza z czarnym lakierem  :good: Jutro postaram się cyknąć fotki.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 24 Marca 2018, 08:21:55 »
A czy próbował ktoś odkleić naklejkę firmową salonu?
Mi nakleili na tylnej klapie pod światłami krzywo naklejkę Toyota Dobrygowski i nie wygląda to ładnie.
Spalanie - Motostat.pl

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Marca 2018, 08:26:40 »
Ja ostatnio odkleiłem ale tą z szyby tylnej "LIDER NIEZAWODNOŚCI"  - tak to zrobiłem http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,40461.msg601993.html#msg601993 za poradą kolegów z forum :)

Albo podjeżdżasz do salonu i na poczekaniu Ci to usuną - też nie cierpię jakichkolwiek naklejek :)
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2018, 08:52:01 wysłana przez czp »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Marca 2018, 13:59:26 »
Obiecane fotka wnętrza, więcej wrzucę później.

Offline Major

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Marca 2018, 14:12:17 »
Witam serdecznie na forum.
Również jestem właścicielem Corolli XI fl, 1.6. Spalanie oscyluje przy ostrożnej jeździe około 8 na trasie 12 km, w większości po mało ruchliwym mieście.

Pytanie: Jak świeci Wam tylna lampa mgielna? Mi jedynie polowa paska, w którym się znajduje. (chyba 4 kwadraciki na 8 wszystkich) Druga połowa to tylko atrapa, czy powinienem to reklamować? Pozdrawiam serdecznie!

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #217 dnia: 24 Marca 2018, 14:42:10 »
   patkrz Fajnie to wygląda takie zestawienie  - przymierzałem się do pewnego BMW F30 to też miało takie kolorki ale wybierając Corollkę to ze względów praktycznych wziąłem jednak ciemna tapicerkę z tymi skórzanymi boczkami (wstawkami) - zawsze mniejsza szansa , że się pobrudzi :)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #218 dnia: 24 Marca 2018, 14:43:19 »

Heh tą tylną lampę to dopiero muszę u siebie zobaczyć jak to faktycznie świeci.

Offline Major

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: 24 Marca 2018, 17:30:18 »
To prosiłbym o informację na temat tej lampy oraz jeszcze jedno pytanie- na kierownicy mam przycisk do poleceń głosowych. Po naciśnięciu wyskakuje komunikat, że polecenia głosowe są niedostępne w mojej wersji (Mam comfort +style+tech+navi). Też tak macie?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Marca 2018, 18:03:04 »
Witam serdecznie na forum.
Również jestem właścicielem Corolli XI fl, 1.6. Spalanie oscyluje przy ostrożnej jeździe około 8 na trasie 12 km, w większości po mało ruchliwym mieście.

Pytanie: Jak świeci Wam tylna lampa mgielna? Mi jedynie polowa paska, w którym się znajduje. (chyba 4 kwadraciki na 8 wszystkich) Druga połowa to tylko atrapa, czy powinienem to reklamować? Pozdrawiam serdecznie!

U mnie tylne światło przeciwmgielne też świeci na 4 pola - hmmm a jak powinno być to nie wiem. Jest tak jak na obrazku. 

Offline Major

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: 24 Marca 2018, 18:07:26 »
To mi świeci tak samo. A jak u Ciebie działa ten przycisk do komend głosowych na kierownicy? Po lewej stronie.

Dzięki wielkie za pomoc.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #222 dnia: 24 Marca 2018, 18:17:11 »
A jak u Ciebie działa ten przycisk do komend głosowych na kierownicy?
tak samo jak u ciebie
E18_Prestige_MultidriveS

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #223 dnia: 24 Marca 2018, 18:18:41 »
Ja mam wersję Corolli prestige z nawigacją Toyota Touch 2 with Go  - wersja oprogramowania  6.10.0WL i też nie ma obsługi poleceń głosowych i wyskakuje  taki komunikat po krótkim naciśnięciu, że polecenia głosowe są niedostępne. Z tego co ustaliłem to funkcję tą ma zaimplementowane urządzenie Touch 2 with Go w wersji Plus lub jeżeli jest sprzedawane akurat z tą funkcją.  Przy zamawianiu autka nic o tym nie wiedziałem to jest jak jest.

Jeżeli jednak połączę Touch 2 with Go przez bluetooth z komórką i wtedy nacisnę na kierownicy przycisk poleceń głosowych ( ale dłużej ze 3 sekundy) to zgłasza się miła pani lektorka w funkcji poleceń głosowych i można jej wydać polecenie aby do kogoś zadzwoniła i zadzwoni (sprawdzane i działa) jak poda się tylko imię to wymieni wszystkie kontakty z tym imieniem i poprosi o wybranie. Jak wyda się polecenia napisania sms to tak samo napisze i wyśle do wskazanego kontaktu ( sprawdzałem i tak działa). Aha kontakty z telefonu mam zaktualizowane i skopiowane do urządzenia  Touch 2 with Go.  Jakie jeszcze polecenia można wydać w ten sposób to nie wiem. Wydaje mi się, że jest to funkcja poleceń głosowych z komórki ( ale mogę się mylić) moja komórka to Xiaomi Mi6.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Marca 2018, 19:47:51 »
Jeszcze dwie fotki wnętrza +(przy okazji) jedno po detailingu kilka tygodni temu + razem z moim byłym Aurisem :)

« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2018, 19:57:13 wysłana przez patkrz »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl