Autor Wątek: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)  (Przeczytany 319780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)
« Odpowiedź #180 dnia: 12 Lutego 2018, 22:45:34 »
Powiedzialbym, ze hybryda jest duzo cichsza przy autostradowych predkosciach. Owszem, podczas rozpedzania silnik slychac ale przy jezdzie ze stala predkoscia dzieki eCVT szum opon i wiatru go zagluszaja.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 12 Lutego 2018, 22:59:37 »
Panowie a który silnik byście polecili 1.2 czy 1.8 ? Bardziej interesuje mnie jazda po autostradzie.

Do jazdy po autostradzie to ja polecam inny samochód- CHR to samochód do jazdy po mieście, z ew opcją dłuższej trasy kilka razy w roku.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #182 dnia: 14 Lutego 2018, 15:41:49 »
1.2 na autostradzie spalanie 5.5-6.5,nie pakowal bym sie w hybryde bo wchodzi nowa generacja silnikow pozatym przelicz czy roznica w spalaniu 2litrow na 100km jest warta doplaty za ten silnik 20000zl no chyba ze robisz miliony kilometrow

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 14 Lutego 2018, 16:54:36 »
Jak już chcesz porównywać ceny, to weź pod uwagę że hybryda to automat, więc jeżeli chcesz podejść uczciwie do tematu to porównuj z benzyną w automacie, wtedy różnica w cenie wyniesie dużo mniej, a o spalaniu 5,5 na autostradzie w 1.2 nawet nie wspomnę, bo to trąci fantastyką.
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2018, 17:01:30 wysłana przez sanchez »

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: 14 Lutego 2018, 18:16:33 »
Porównuje się najtańsze wersję 1.2T jest w automacie i z manualem a hybryda tylko automat więc różnica jest 20 tyś pomiędzy wersjami m/t i a/t.
1.2T będzie spalał na autostracie 5.5l przy prędkości koło 100-110km jeśli ktoś lubi tak się wlec. Przy normalnej prędkości 140km spalanie wynosi 6.7l

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Lutego 2018, 19:03:33 »
Raczej nie wleke sie na trasach,czesto predkosc 160 i jeszcze czuje zapas,spalanie jakie podalem w trybie normal nie jest z fantastyki tylko z ekraniku,nie rozumiem czemu mialbym zmyslac i sa osoby ktore od razu zieją jadem,nie jestem typem ktory kupil i zachwala od rana do wieczora na forum i nie spi po nocach bo hybryda somsiada spalila dwa litry mniej,jak cos mnie wkur... w toyocie to krytykuje bez skrupolow,na moim yt coraz wiecej filmow z wadami ch-r

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #186 dnia: 14 Lutego 2018, 19:05:43 »
na moim yt coraz wiecej filmow z wadami ch-r
zalinkuj

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Lutego 2018, 19:06:25 »
No ale takie porównanie jest bez sensu, bo hybryda w podstawie ma już sporo ekstrasów, a w benzynie można mieć bieda wersje, więc jak ktoś chce udowodnić, że hybryda jest nieopłacalna biorąc pod uwagę najtańsze wersje to sorry, ale to nie tak. Jak już, to porównuje się ceny w autach o zbliżonym wyposażeniu, wtedy ma to sens. No ale wtedy niestety wyjdzie, że hybryda może się zacząć zwracać po przejechaniu mniej niż 100 tyś km.

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Lutego 2018, 19:14:45 »
Wypraszam sobie imputowanie, że zieje jadem, rozumiem że chcesz się utwierdzić, że 1.2 to najekonmiczniejsza wersja, ale sprawdź najpierw realne spalanie obliczane przy tankowaniach i porównuj takie same wersje wyposażenia, wtedy będzie to uczciwe

A tak przy okazji, to u mnie średnie spalanie z kompa to jakieś 5,1, natomiast każde tankowanie zapisuje w aplikacji fuelio i tam już jest 6,55
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2018, 19:22:44 wysłana przez sanchez »

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 14 Lutego 2018, 19:23:13 »
Panowie spokojnie,zawsze sprawdzam spalanie wg. tankowan,jestem zawodowym kierowca i dziennie robie setki km,potrafie sobie obliczyc rzeczywiste spalanie ,nie bylo tematu,nie chce nikogo obrazac a jak ktos sie poczul obrazony to przepraszam

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #190 dnia: 14 Lutego 2018, 20:09:36 »
na moim yt coraz wiecej filmow z wadami ch-r
zalinkuj
Chyba się nie doczekamy.

Każdy wie jakiego C-HRa chciał kupić. Zobaczcie wyniki sprzedaży 1.2T, a 1,8 w roku 2016 i 2017 .
Przypadek, nie sądzę.

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 14 Lutego 2018, 20:37:53 »
Panowie i panie, bez sensu się kłócić każdy kupił to co chciał lub było go na to stać. Kupno auta nowego to mało ekonomiczny wybór tak zaczynając. Dużo osób kupiło hybrydę ze względu na niskie spalanie podawane przez producenta które jest nierealne wystarczy poczytać wpisy osób które obliczyły ile auto pali na podstawie zalania zbiornika a nie danych z kompa.
CHR tak zauroczył klientów, że kilkaset zamówień zostało zrobionych przed pojawieniem możliwości zrobienia jazd próbnych a to dopiero trzeba być odważnym lub kupować wyłącznie oczyma! Dla mnie to nie do pomyślenia by nie przejechać się autem zanim się go kupi.
Ja jestem zadowolony z auta chodź to auto żony bo osobiście wybrałbym inne auto ale Toyota mnie bardzo miło zaskoczyła i przy kupnie następnego auta na pewno zainteresuje się ofertą Toyoty.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 14 Lutego 2018, 21:56:38 »
Cała ta "dyskusja" nie zmienia faktu że do miasta i na krótkie wypady autostradowe tylko hybryda a na długie podróże autostradowe to autko z dieslem  :song: i tu 1.2T nie znajdzie dla siebie miejsca.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #193 dnia: 14 Lutego 2018, 22:30:26 »
Cała ta "dyskusja" nie zmienia faktu że do miasta i na krótkie wypady autostradowe tylko hybryda a na długie podróże autostradowe to autko z dieslem  :song: i tu 1.2T nie znajdzie dla siebie miejsca.
Hmm, a ja lubię jeździć hybrydą po autostradzie ;)

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #194 dnia: 14 Lutego 2018, 22:47:52 »
Hmm, a ja lubię jeździć hybrydą po autostradzie ;)

Ja nie twierdzę że się nie da bo sam często latam po autostradzie, ale jeśli chodzi o ekonomie to tylko diesel i żadne tam 1.2T czy hybryda!
Tyle że kto się odważy porównać turbodiesla czy nawet turbobenzyniaka z hybrydą jeśli chodzi o czystość spalin czy awaryjność?!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl