To jest potwór na autostrady 

Myślę że CHRa hybrydę wciąga wtedy nosem 
Ha Ha Ha . . . Trochę wyrwane z kontekstu. UP z LPG jadący na autostradzie z prędkością 150km/h spali mniej złotówek niż hybryda i KROPKA - to jest FAKT, przykro mi ale tak właśnie jest. (prosze mi tu o innych aspektach nie pisać.... że bezpieczeństwo... komfort etc... odniosłem się do tego "że się da", więc UPem też się "da").
Twoim zdaniem wyznacznikiem czy auto nadaje się na autostradę jest moc silnika? Gratuluję!
Nic takiego nie napisałem. Jeśli w Polsce dopuszczalna prędkość na autostradzie o 140 km/h (chyba że znaki mówią inaczej) to myślę bez ryzyka mandatu można jechać "licznikowe" 150 km/h (oczywiście jeśli są na to warunki atmosferyczne i na drodze...). Więc moje stwierdzenie że C-HR hybryda nie nadaje się na autostradę bierze się z tond że
gdy jadę zgodnie z przepisami (ale jeszcze nie zapier...) w aucie panuje
nieprzyjemny hałas/szum a w dodatku spalanie utrzymuje się
na wysokim poziomie to stwierdzam że takie auto
NIE NADAJE SIĘ NA AUTOSTRADĘ. Już pomijam prędkość maksymalną wynoszącą 170 km/h (bo w Polsce max. 140 można)...
C-HR ma świetne zawieszenie, uważam że bez problemu, gdyby "mógł" to i bezpiecznie by się prowadził przy 200 km/h -
ALE SIĘ NIE DA !Więc jeśli ktoś piesze że tym autem da się wyjechać na autostradę i sobie pyrkać 120km/h - TO JEGO SPRAWA ! W mieście pewnie ten sam człowiek jezdzi 30km/h a poza miastem 70km/h - BO MOŻE, BO SIĘ DA... Do wbicia gwoździa używamy młotka a nie butelki po piwie - BO PRZECIEŻ TEŻ SIĘ DA... Jeśli ktoś nie rozumie co mam na myśli to już PROŚCIEJ nie umie.
Oczywiście, aby w kompakcie osiągnąć prędkość dopuszczalną na polskich autostradach wystarczy pewnie z 50KM...

Piwo dla tego Pana. Więc po co wyrzucać 100 tyś na auto

?? Chodzi o to co sąsiad powie ?
Panowie, dyskusja toczy się wokół stwierdzenia "nie nadaje się". Jest to zbyt duże uogólnienie i skrót myślowy. Należałoby stwierdzić, że jest sporo aut lepiej sprawdzających się w szybkiej jeździe autostradowej niż hybryda (i jeszcze więcej niż Seiczento:). ? Ja z założenia nie jeżdżę więcej jak 120 i dla mnie hybryda jest optymalnym autem na (prawie) każdą drogę.
Właśnie to chciałem usłyszeć. Ktoś kto planuje zakup hybrydy, jeden z wątków jaki odwiedzi to oczywiście SPALANIE. Niech ten przyszły, na pewno bardzo szczęśliwy, nabywca hybrydy nie będzie zawiedziony jeśli lubi podobnie jak ja jeździć z prędkościami około 150 km/h. Bo jeśli lubi, a w dodatku często jeździ po takich drogach ? może się rozczarować, i pewnie poziom spalanego paliwa wcale go nie pocieszy?
...niech tylko pojawi się Auris 2.0 Hybrid...
Podobno będzie posiadał 180 koni

już nie mogę się doczekać.