Autor Wątek: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)  (Przeczytany 319809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)
« Odpowiedź #570 dnia: 05 Marca 2019, 07:39:45 »
Nie jem adama tylko nim jeżdżę.

To proponuję Ci odjechać jak najdalej od tego forum.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #571 dnia: 05 Marca 2019, 08:15:14 »
Ze wzgledu na Ciebie tutaj zostanę, lubię się pośmiać  :grin:

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #572 dnia: 05 Marca 2019, 08:40:45 »
Trochę słabe porównanie, miejskie auto i uniwersalny passat.

Jasne że słabe. I o to własnie chodziło. Gdybym nie trzymał się przedziału cenowego to chętniej włożyłbym tu np. Audi A8 lub inne luksusowe auto, które zrobione zostało z myślą o długich i bardzo komfortowych podróżach z prędkościami 150-160 km/h. Równie słabe jest właśnie wychwalanie C-HR jako komfortowego auta autostradowego. Ono po prostu takim nie jest. Niektórzy nie są w stanie tego pojąć, niestety:(

Nie wiem skąd te opinie o hybrydach i autostradach  Legendy ludowe...
Dla Ciebie jedynym wyznacznikiem "nadawania" się auta na autostradę jest spalania...??? :o
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2019, 09:10:05 wysłana przez Jasio »

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #573 dnia: 05 Marca 2019, 09:30:09 »
Ze wzgledu na Ciebie tutaj zostanę, lubię się pośmiać  :grin:

Fajnie, że przynajmniej masz do siebie dystans.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #574 dnia: 05 Marca 2019, 10:16:16 »
Równie słabe jest właśnie wychwalanie C-HR jako komfortowego auta autostradowego.
Na pewnie nie jest gorsze niż C-HR z silnikiem Turbo.

Pewnie że można odlecieć z A8, które również w mieście będzie super wygodne. Ale może jednak znalazłbyś coś do porównywania co jest porównywalne (cenowo, gabarytowo itp).

Gdybym teraz kupował auto na autostradę to brałbym hybrydowe Camry .

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #575 dnia: 05 Marca 2019, 10:36:38 »
Gdybym teraz kupował auto na autostradę to brałbym hybrydowe Camry .

Bój się ześ się Boga, somsiada i ludzi z forum w internetach. "Nierup tego bo rzycie pżegrasz"

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #576 dnia: 05 Marca 2019, 10:41:40 »
A ktoś tak tu napisał??? C-HR z uwagi na swój kształt, moc, wyciszenie, rozstaw osi i kilka innych po prostu nie jest autem do szybkiej jazdy autostradowej. Nad czym tu polemizować...

Cenowo podobny jest Passat, który podałem. O niebo lepiej sprawdziłby się na autostradzie. Gabarytowo C-HR, ani chyba nic o tym kształcie nie nie jest predestynowane do szybkiej jazdy autostradą. Podając przykład A8, wskazuję na absurdy jakie wypisujecie twierdząc, że C-HR to super autostradowe auto.

O tak, takie Camry to i owszem :good: Fajna fura. Ja jestem ciekaw rzeczywistego spalania nowej Corolli HSD 1.8 i 2.0.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #577 dnia: 05 Marca 2019, 10:43:23 »
A ktoś tak tu napisał??? C-HR z uwagi na swój kształt, moc, wyciszenie, rozstaw osi i kilka innych po prostu nie jest autem do szybkiej jazdy autostradowej. Nad czym tu polemizować...

Cenowo podobny jest Passat, który podałem. O niebo lepiej sprawdziłby się na autostradzie. Gabarytowo C-HR, ani chyba nic o tym kształcie nie nie jest predestynowane do szybkiej jazdy autostradą. Podając przykład A8, wskazuję na absurdy jakie wypisujecie twierdząc, że C-HR to super autostradowe auto.

O tak, takie Camry to i owszem :good: Fajna fura. Ja jestem ciekaw rzeczywistego spalania nowej Corolli HSD 1.8 i 2.0.
No to doszliśmy do porozumienia ;) Nowa Corolla 2.0 też może fajnie śmigać po autostradzie. C-HR to typowy mieszczuch.

Ktoś się orientuje jakie ma obroty CHR przy 140km/h?
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2019, 10:55:18 wysłana przez mariuszs »

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #578 dnia: 05 Marca 2019, 11:17:50 »

O to to  :good:

Dokładnie o to chodzi i tak to widzę!

Natomiast nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że C-HR jest do d* bo kosztuje 130 k zł i nie idzie nim zapier*alać po autostradzie czy gdzieś tam indziej... No nie idzie bo on nie służy do zapierd*lania... Wiecie, nie każdy jeździ po autostradach, ja np przez 1,5 roku (czyli nigdy odkąd go mam) nie jechałem nim po autostradzie i to nie dlatego, że omijam te drogi - ja po prostu nie mam dokąd jechać tą autostradą! Nawet jak jadę na wakacje w góry czy nad morze to nie mam żadnej autostrady po drodze... A przy tych 40 km obwodnicy które robię +- raz w tygodniu zwykle przy 140 km/h (licznikowych) to naprawdę nie odczuwam tego dyskomfortu czy hałasu.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #579 dnia: 05 Marca 2019, 20:34:53 »
A przy tych 40 km obwodnicy które robię +- raz w tygodniu zwykle przy 140 km/h (licznikowych) to naprawdę nie odczuwam tego dyskomfortu czy hałasu.

O to to  :good:

Sorry że piszę tak samo! ale mi się spodobało  :beer:
To co napisałeś jest sednem i cała sprawa właśnie rozbija się o to że nie wszyscy to rozumieją!!!
Może wreszcie zakończy się "szufladkowanie" aut do danej trasy.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #580 dnia: 05 Marca 2019, 20:47:37 »
Natomiast nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że C-HR jest do d* bo kosztuje 130 k zł i nie idzie nim zapier*alać po autostradzie czy gdzieś tam indziej...
Tego też chyba nikt nigdzie nie napisał...  :o Cała ta dywagacja jest więc bezzasadna.

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #581 dnia: 10 Marca 2019, 10:35:19 »
Jest osobny temat dla CHR'a na autostradzie...
Zgadzam się z tym co pisał Jasio  :good:

Jeździłem wieloma samochodami, cenowo od 1 tys do 500 tyś zl autostradami, w mieście i w terenie... jak czytam że komuś nie przeszkadza komfort jazdy 160 hybrydowym CHR na autostradzie, i jest zadowolony z przyśpieszenia od 120 do 160 :) spalania etc... to śmiać mi się chce.
1.2 radzi sobie lepiej tak powiem hahahaha... ale to i tak dla mnie słabo... 150 koni i więcej w dizlu po 2015 - wypożyczyć, zrobić 100km autostradą, wyciągnąć wnioski i tyle. Pisanie o tym nic nie da, niektórzy muszą "dotknąć"...

Mój CH-R od nowości zrobił może 50km autostradą, a mam juz 20 tyś km... żeby nie było:)
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #582 dnia: 10 Marca 2019, 14:45:13 »
150 koni i więcej w dizlu po 2015 - wypożyczyć, zrobić 100km autostradą, wyciągnąć wnioski i tyle. Pisanie o tym nic nie da, niektórzy muszą "dotknąć"...

Oczywiście tu masz rację  :good:
Ale jest też druga strona medalu  :o
Powiem tak... zaproponuj kierowcy hybrydy który nigdy nie jeździł 150 konnym dieslem po 2015 - wypożyczyć, zrobić 100km ale w mieście!!!
 Ja już dawno wyciągnąłem z tego wniosek  :wallbash: i nigdy ale to nigdy nie wrócę do standardowego diesla.

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #583 dnia: 10 Marca 2019, 16:28:38 »
W sumie to takim z wypożyczalni autem (dizel 150km) całkiem fajnie się jeździ w mieście :) osobiście bał bym się kupić żeby w ten sposób używać. Bo w takich warunkach wyświetlenie się ikonki filtra czastek stałych to kwestia czasu... poza tym przeraza mnie ilosc czesci w takim silniku i usuwanie ich awarii (turbo, wtryski, dwumas, filtr cząstek stalych...). Start stop ma zimnym silniku dizla? Albo po rozpedzeniu się ze świateł hamowaniu na nastepnych i znowu start stop - co na to turbina... Byłem w kilku jak nie kilkunastu salonach przed zakupem, i w żadnym z nich nie polecono mi dizla nawet super nowoczesnego malo spalajacego ropy, gdy wspomniałem ze głównie po mieście będę jeździł. Więc coś w tym musi być.
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #584 dnia: 10 Marca 2019, 17:48:25 »
Powiem tak... zaproponuj kierowcy hybrydy który nigdy nie jeździł 150 konnym dieslem po 2015 - wypożyczyć, zrobić 100km ale w mieście!!!
Taaa.... Jeździłeś??? Ja tak. A4 2,0 TDI Multitronic. Świetnie mi się tym jeździło w mieście. Na wspomnianym odcinku 100 km nawet nie przeszkadzałoby mi spalanie większe max dajmy na to o 2 litry niż CHR HSD. Wyższość CHR HSD w mieście tkwi w czymś innym - doktor to dobrze przedstawił.

Ja już dawno wyciągnąłem z tego wniosek 
No to podziel się, śmiało!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl