Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Maja 2017, 08:10:23 »
Ja miałem tą funkcję od 2008 do teraz i nigdy mi się nie zdarzyło więc faktycznie chyba sytuacja kompletnie incydentalna

@Ciapus4 - a propos tego : A, i jeszcze to ryglowanie drzwi...http://www.autoobd.it/wholesale/toyota-obd-driving-latch-device.html

Jak tam u nas jest z tą wtyczką ? To się da wsadzić tak , żeby nie sterczało ? Zmieści się pod osłonę ?
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2017, 08:15:36 wysłana przez Italo »
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Maja 2017, 10:09:38 »
No mi się niestety zdarzyło - stąd rezerwa do takich rozwiązań. A z upałem.. zawsze sobie radziłem albo zostawiając auto z lekko uchyloną szybą albo po prostu otwierałem drzwi i klapę na parę chwil - co dużo skuteczniej niż same uchylone na chwilę szyby pozwala uciec wrzątkowi ze środka ( szczególnie klapa + otwarte przednie drzwi). Stosowałem ten patent na południu Włoch, czarne auto, zwykłe, a nie atermiczne szyby i gdy temperatura w cieniu sięgała +46st ( w słońcu nie wiem bo termometr doszedł do 86 i sie zepsuł - to było rekordowe lato we Włoszech co do temperatur) - trzeba było poczekaś parę chwil ale dawało się wejść do auta.

Czasem, jak czytam co w CHR nie funkcjonuje tak jakby ktoś chciał odnoszę wrażenie że sami gadżeciarze albo malkontenci zakupili to auto - i z braku realnych problemów z nim zaczynają wyszukiwać - na co by tu jeszcze ponarzekać ;)  A ktoś kto sie zastanawia co kupić i czyta sobie to formum, może dojść do wniosku że to jakaś wielka kupa jest... A tak naprawdę to swietne auto, a powody do marudzenia pewnie i w bentleyu czy rollsie by się znalazły ;)

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 24 Maja 2017, 10:40:46 »
Niestety wiele osób ma racje co do niektórych mankamentów, szczególnie C-HR-ów z początku produkcji;
Ja jazdy próbne robiłem na początku stycznia i sam zauważyłem problemy z niestabilnością nawigacji oraz wyciszeniem silnika, bylem zdziwiony brakiem oświetlenia wnętrza w technologii LED nawet w wersji FULL LED, brakiem miejsca na okulary idt.
Mimo to zamówiłem go od razu i czekałem aż do połowy maja na odbiór, chociaż termin miałem na początek kwietnia.
Okazało się że samochody zamówione po 31 stycznia miały wprowadzane modyfikacje takie jak zmiana umiejscowienia anteny GPS, dodatkowa warstwa wytłumiająca na ścianie grodziowej silnika, i jakieś inne poprawki o których dealer nic nie mówi.

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
« Odpowiedź #123 dnia: 24 Maja 2017, 12:01:48 »
Czasem, jak czytam co w CHR nie funkcjonuje tak jakby ktoś chciał odnoszę wrażenie że sami gadżeciarze albo malkontenci zakupili to auto - i z braku realnych problemów z nim zaczynają wyszukiwać - na co by tu jeszcze ponarzekać

Bo jak komuś coś dobrze działa i jest zadowolony to nic nie pisze (ja).
Ludzie raczej piszą, żeby ponarzekać albo żeby znaleźć rozwiązanie problemów.

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: 24 Maja 2017, 18:04:02 »
Hmm - a skąd info że dodatkowo wytłumiono przegrodę od komory silnika? Jeśli to prawda, to w zasadzie nalezałoby domagać się od toyoty dodatkowego wygłuszenia również i w "starszych" autach.... Ktoś próbował?

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 24 Maja 2017, 19:10:12 »
To jest informacja od sprzedawcy, nie jestem w stanie jej zweryfikować ale moja nawigacja dziala doskonale, samochód jest napewno cichszy no i mirrorlink działa. Ten tekst piszę właśnie w samochodzie na parkingu. (Jak dojadę  do domu to prześlę zdjęcia)

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 24 Maja 2017, 19:38:13 »
MirrorLink działa? a masz wersję z nawigacją?

Chyba się przejadę w tym tygodniu do toyoty i zapytam ich o tą przegrodę.. tzn zareklamuję nadmierny hałas - i zobaczę co powiedzą

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 24 Maja 2017, 20:16:35 »
Tak, mam wersje z nawigacją.

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Maja 2017, 20:20:21 »
Tak, mam wersje z nawigacją.

wow - to chyba pierwszy znany mi przypadek że mirrorlink zadziałal w wersji z navi!

W takim razie wygląda na to że to może działać - no to trzeba robić dym w toyocie!

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 24 Maja 2017, 20:24:40 »
Obiecane zdjęcia:

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 24 Maja 2017, 20:53:37 »
Radio DAB+ oraz menu serwisowe:

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 24 Maja 2017, 20:59:54 »
hmm.. ale to chyba nie jest auto kupione w PL.... i to niestety może wiele tłumaczyć...

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 24 Maja 2017, 21:02:28 »
Pewnie nie w polsce, Ralph_S - jaki tel podpinasz pod stacje ?

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 24 Maja 2017, 21:10:38 »
Jak już pisałem wcześniej mieszkam w Belgii i tu kopiłem samochód. Naprawdę nie rozumiem dlaczego w Polsce te funkcje są niedostępne.

Spróbuje później dokładnie opisać procedure podłączania telefonu i uruchamiania MirrorLink-a.

Telefon Sony Xperia Z5 wersja systemu 7.0

« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2017, 21:13:12 wysłana przez Ralph_S »

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 24 Maja 2017, 21:14:20 »
No właśnie masz sony ja S6 i lipa nie bangla mirrolLink  :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl