@zdenek2007
"Argumenty" Toyoty na poziomie przedszkola i łatwe do zbicia. Jak już pisałem w wątku o problemach z nawigacją, nie jest nigdzie określone w dokumentacji, ani w ofercie, ani w umowie, ani w katalogu CH-R, że jest jakikolwiek wybór nawigacji w wersji "Plus". Jest tylko za 2500 zł nawigacja w wersji "Toyota Touch 2 with Go" . Powtarzam, że w instrukcji nawigacji, która jest do ściągnięcia ze strony Moja Toyota występują tylko 2 wersje: "Toyota Touch 2" i Toyota Touch 2 with Go". Ta ostatnia, którą zgodnie z umową zakupiłem powinna według instrukcji posiadać komendy głosowe i to w języku polskim, ale ich nie posiada bo pojawia się komunikat po naciśnięciu przycisku "Funkcja poleceń głosowych jest niedostępna w Toyota Touch 2". Z wyglądu opcji ekranowych mamy wersję "..with Go", ale ze względu na ilość dostępnych funkcji mamy wersję Toyota Touch 2 (bez Go). Spróbowałbym zatem w odpowiedzi do Toyoty powołać się właśnie na taki "błąd w specyfikacji". Ja na pewno to zrobię, gdy tylko otrzymam odpowiedź, a jak nie to zgłaszam sprawę do UOKIK.