Autor Wątek: Blokada drzwi od wewnątrz - nie działa Auris I  (Przeczytany 1342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daveroll

• Prawie Toyot
Blokada drzwi od wewnątrz - nie działa Auris I
« dnia: 15 Marca 2017, 12:03:59 »
Witam,

Około tydzień temu zauważyłem, że po naciśnięciu przycisku zablkowania drzwi od wewnątrz, blokada nie działa.
Odblokowanie drzwi, po tym jak ręcznie je zablokuje tymi przełącznikami przy klamce działa bez problemu. Nawet gdzy drzwi są odblokowane bo wciśnięciu przycisku słychać że ten cały mechanizm coś próbuje je odblokować - w drugą stronę nie ma żadnej reakcji.

Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego, ale - zdarzyło mi się dwukrotnie na mrozie spróbować otworzyć przymarźniętą szybę. Efekt był taki że przycisk Auto do otwierania szyby keirowcy zaczął mrugać i przestał działać. Ponowne zaprogramowanie jest proste więc nie ma problemu. Czy z blokadą drzwi też może być podobnie? Czy trzeba ją w jakiś sposób zaprogramować, czy to problem z elekryką np.? Nie wiem jednak przy jakiej okazji przestało to nagle działać.

Pozdrawiam!

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Blokada drzwi od wewnątrz - nie działa Auris I
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2017, 14:16:59 »
Sprawdź czy nadal nie ma akcji serwisowej. Miesiąc temu jeszcze była od centralnego zamka i szyb bo się niby coś psulo. W moim starym A I 08' naprawili jedna szybe bo też nie działała.

Offline Daveroll

• Prawie Toyot
Odp: Blokada drzwi od wewnątrz - nie działa Auris I
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2017, 16:44:10 »
Dzięki za odpowiedź. Akurat tej akcji serwisowej nie ma. Jednak dzięki temu, że przypomniałeś mi o akcjach serwisowych to zauważyłem że kwalifikuję się na dwie inne :)
Jeśli nie będzie żadnej podpowiedzi na forum to podytam przy okazji w serwisie.

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl