Część 2...
Pewnie większość zamontuje przekaźnik luzem w skrzynce bezpieczników lub poza nią.
Ja postanowiłem wykorzystać wolne gniazdo obok małego, brązowego przekaźnika.
Gniazdo wychodzi jedynie dołem i do tego trzeba zdemontować skrzynkę bezpieczników, niestety bardzo dużo z tym pracy.
Dlatego postanowiłem spróbować wyjąć gniazdo górą i udało się, kosztem lekkiego pokiereszowania plastików mocujących to gniazdo.

Jeśli nie czujecie się na siłach można zakupić dodatkowe gniazdo pod mały przekaźnik na Allegro i podłączyć identycznie, jak opiszę poniżej.
Widoczny na zdjęciu w poprzednim poście mały przekaźnik ma 5 pinów, 2 duże i 3 małe.
Do dużego pinu nr 30 (na samym brzeg) podłączamy + ze stacyjki, czyli tam gdzie pojawia się plus po uruchomieniu samochodu.
W tym przypadku jest to bezpiecznik nr 25 PCU w skrzynce bezpieczników.
Niestety również trzeba by było całkowicie zdemontować skrzynkę by dostać się do przewodów bezpiecznika, więc przewód z pinu przekaźnika nr 30 wciskamy w pin bezpiecznika nr 25 i zakładamy bezpiecznik.
Nie pozwoli to na wypadnięcie przewodu.
Tam metoda jest chwilowa, bo zamierzam zakupić bajpas do bezpiecznika, taki jak na poniższym zdjęciu.

Środkowy duży pin nr 87 jest nieużywany.
Przewód ze świateł dziennych podłączamy do zielonego przewodu od przycisku DRL, a niebieski przewód od przycisku podłączamy pod mały, środkowy pin nr 87.
W innych przekaźnikach są oznaczenia 87A i 87B, jednak tutaj jest podwójne 87, ale mały i duży pin.
Przedłużenie przewodów od przycisków każdy zrobi sobie dowolnym kolorystycznie przewodem.
Oczywiście osoby, które nie chcą montować przycisku podłączają przewód ze świateł dziennych bezpośrednio do małego, środkowego pinu nr 87 w przekaźniku.
Mały pin z przekaźnika nr 85 podłączamy do masy, a mały pin nr 86 podłączamy do + ze świateł postojowych.
Bezpiecznik od świateł postojowych jest niestety w skrzynce bezpieczników w środku, więc by znów nie ciągnąć przewodów z komory silnika do wewnątrz samochodu, oba przewody z pinów 85 i 86 podpinamy do przewodów dochodzących do żarówki postojówki bezpośrednio przy wtyczce lampy.
Pin 85 do białego przewodu z czarnym paskiem, a pin 86 do brązowego (na tym przewodzie jest +).
Najprościej odizolować kawałek przewodu, dolutować wyżej wspomniane i zaizolować.
Na przewodzie od świateł dziennych zostawiłem oryginalny bezpiecznik 2A, z tym, że przelutowałem go w inne miejsce.
Efektem takiego podłączenia po uruchomieniu silnika zapalają się światła dzienne, a po włączeniu świateł postojowych czy mijania, dzienne się wyłączają.
Oczywiście jeśli mamy przycisk to świeci się dodatkowo kontrolka, po włączeniu świateł postojowych czy mijania kontrolka gaśnie i równocześnie zapala się podświetlenie przycisku DRL.

Wszystko jest pokazane na poniższych zdjęciach...
Gdy podłączę bajpas to zamieszczę dodatkowo zdjęcia po montażu.

Jeśli coś jest niezrozumiałe to proszę pytać...
Przypominam o filmiku z działania świateł dziennych...
https://www.youtube.com/watch?v=Hr7IdluhXGs