Autor Wątek: Wymiana filtra kabinowego  (Przeczytany 2375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotcekaes

• Toyot Pełzający
  • **
Wymiana filtra kabinowego
« dnia: 22 Marca 2017, 15:10:31 »
Witajcie, czy ktoś z mądrych toyotowców wie może jak wsadzić z powrotem filtr kabinowy w Carinie E? Ten co jest obok pedału gazu. Wyjąć wyciagnałem obydwa moduły, wsadzić niestety juz się da tylko jeden (ten większy). Mowa o tych dwukomorowych takich, łamanych na środku (chyba celem łatwiejszego montażu). Niestety jak wsadzę ten wąski, to grubas nie wchodzi. Jakieś rady jak do tego podejść?

Offline MakuMaku

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wymiana filtra kabinowego
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2017, 16:59:23 »
Trzeba oczyścić komorę filtrów z liści i bagna. Następnie włożyć jeden filtr i przesunąć do góry, wzdłóz pionowych prowadnic. Potem włożyć drugą część. Powodzenia

Offline jotcekaes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2017, 18:15:24 »
Dzięki, wyczyszczone od razu było, ale która pierwsza część? Podejrzewam,ze ta gruba, podnieść ją do góry w środku i próbować wsadzić tę chudszą część z dolnym "parapetem" ?? Próbowałem, ale niestety nie udawało mi się.jak wsadziłem najpierw tę grubszą część od strony grodzi silnikowej, to nie mogłem potem wsadzić tej chudszej, nawet po podniesieniu itd. Generalnie Nobla dla tego skośnoślepca, który to wymyślił. Tyle fajnych rozwiązań jest w tym aucie, a tu taki klops.

A może jakieś rady co do zrobienia sobie tam więcej miejsca? Odkręciłem pokrywę pod kierownicą, odgiąłem dywanik ale nadal ciężko tam między pedałami manewrować...

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2017, 18:45:28 »
Metodą prób i błędów - mi czasem udawało się włożyć te filtry za pierwszym razem, a czasem dopiero po 20 minutach. Trzeba próbować.

Offline jotcekaes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2017, 19:06:09 »
Ten gruby ma być od grodzi a ten chudszy od kabiny czy na odwrót?

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2017, 21:29:23 »
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl