Autor Wątek: PODUSZKA SILNIKA YARIS II 1.0  (Przeczytany 1778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alan73

• Początkujący
PODUSZKA SILNIKA YARIS II 1.0
« dnia: 31 Marca 2017, 12:12:22 »
Witam forumowiczow  ...
  ..mam problem ze swoją Yariską 1.0 2008r.(KSP90) mianowicie autko ma wuczuwalne drgania na wolnych obrotach -czuć i widac to na otwartych drzwiach poza tym chcąc ruszyc delikatnie (nie zawsze) autko ma drgania czkawke tak jakby nie dostawało paliwa -nadmienie że, podpinałem pod kompa -zero błędów wszystko jest w porządku przepływka,cewki,świece też wymienione Bosch-nie ma żadnych problemow z przyspieszaniem  jezdzi normalnie średnia spalania na kompie 5,6
Co może powodować tego typu objawy  -poduszki silnika  i jak to sprawdzić i jaki koszt???
Będę bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi
Pozdrawiam

Offline seler25

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: PODUSZKA SILNIKA YARIS II 1.0
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2017, 12:14:53 »
Podnieś auto na kobyłce - nie na samym podnosniku i wejdź pod auto i zobaczysz co i jak się dzieje z poduszkami. Najszybsza metoda. 20 min roboty.

Meizu M2 Note

Yaris '01 1.0

Offline Tomku

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2021, 21:45:05 »
Witam , mam podobne objawy i do tego każde załączenie się kompresora klimy jest odczuwalne delikatnym szarpnięciem . Wymieniłem świece ale nie sprawdzałem cewek. Szczerze powiem , że to moja pierwsza przygoda z japońską motoryzacją i silnikem 3 cylindrowym ( 1.0 2007 1KR-FE ) i nie bardzo wiem co odbiega od normy a co " ten typ tak ma " więc proszę o wyrozumiałość :-)
alan73 może sam już doszedłeś o co chodzi?

Offline yaris-xp9

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2026, 00:14:41 »
Czy ktoś z tego wątku znalazł źródło problemu?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl